Nyhetsrunden fredag 22. desember

Dette skriver nettavisene av IT,- tele- og medienyheter i dag.

Dette skriver nettavisene av IT,- tele- og medienyheter i dag.

dn.no

TV2 OG NRK ØKER MEST PÅ NETT

TV2 og NRK øker mest på nett, men også de største nettavisene får flere brukere. VG Nett er fortsatt Norges største nettavis, men det er dn.no som har den prosentvis største veksten i september, oktober og november.

MANNEFALL I IT-TOPPEN
Over 30 norske it-topper har i løpet av året sluttet i Norges mest turbulente bransje. Administrerende direktør Terje Foyn Johannessen i Customax er den foreløpig siste i rekken. Han forlater i dag sjefsstolen i selskapet han startet for fire år siden.

Nettavisen

USA: ALARMKLOKKENE RINGER I TELEKOMSEKTOREN
Alarmklokkene kimer for fullt i den amerikanske telekomsektoren. Beinhard konkurranse og priskutt gjør at stadig flere selskaper varsler om svakere fjerde kvartal.

ITavisen

WEBKAMERA GJØR DEG ASOSIAL
Webkamera, bildetelefon og lignende digitale bildeduppeditter virker regelrett ødeleggende på kommunikasjonen mellom mennesker, mener britisk psykolog.

MONSTERMASKIN KNUSER DNA-KODEN
Den raskeste datamaskinen som noensinne er laget for det kommersielle markedet skal analysere alle menneskets gener.

Kampanje.com

AAMOT MED NY BUNN-REKORD
Schibsted-toppen Kjell Aamot må bare innse at hans selskap satte ny bunnrekord i går. Ved børs-slutt ble Schibsted-aksjen omsatt for 99 kroner - og nå er medieselskapet verdt under syv milliarder kroner.

BERTELSMANN KJØPER FAST C
Medie-giganten Bertelsmann skal være villig til å blad opp mellom 3,5 og 5 milliarder kroner for pionermagasinet Fast Company. Selger er Mortimer Zuckerman.

CIA MED MEGA-KONTRAKT
Mediebyrået CIA har sikret seg en avtale med luksusvareselskapet Richmont. Verdi: snaue 900 millioner kroner i Europa.

SØNDAGSAVISEN FALLER
Det danske medieselskapet Søndagsavisen får mye juling på børsen i København. Onsdag falt verdien på selskapet med 11 prosent, mens verdien falt med ytterligere 13 prosent i går.

KUF-SEKRETÆR SIER NEI TIL NRK-UNDERSKUDD
Statssekretær Roger Ingebrigtsen i Kulturdepartementet vil ikke akseptere underskudd i NRK i 2001. Tidligere har styreleder Torger Reve innrømmet at 2001-budsjettet ikke vil gå i balanse.

Til toppen