Nyhetsrunden fredag 29. desember

Dette skriver nettavisene av tele-, data- og medienyheter fredag morgen.

dn.no

Trekker mobilindustrien for retten

Advokatene som vant over tobakksindustrien i USA, forbereder seg på å anlegge flere erstatningssaker mot mobiltelefonindustrien.

Telia syter fortsatt
Telia fastholder at det svenske post- og teletilsynets beslutning om ikke å tildele Telia UMTS-lisens i Sverige bygger på feilvurderinger.

Vil skrive Norges Internett-historie
Uninett i Trondheim, som har ansvaret for forskningsnettet i Norge, har tatt initiativ til å skrive den norske historien om Internett. Tele- og internettoperatører er blant de som inviteres til spleiselag.

Kampanje.com

Eldre blir viktigere
Alt tyder på at det amerikanske annonsemarkedet nå vil begynne å ta personer over 65 år på alvor. Som her hjemme har denne aldersgruppen blitt sett på som mindre viktig i reklamesammenheng. Nå har amerikanerne fått data som kan forandre deres mediavalg og reklamesyn.

Regional annonsevekst
Regional-avisene kan se tilbake på et sterkt år 2000. Det som mange trodde skulle bli en solid nedtur, er i stedet blitt en opptur for Aftenposten og flere andre regionalaviser.

SOL gikk tilbake
Scandinavia Online gikk frem med tre kroner på onsdag, men fulgte opp med 1,50 kroner tilbake torsdag. SOL-aksjen ble sist omsatt for 33,50 kroner.

Til toppen