Nyhetsrunden fredag 5. januar

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, og medienyheter fredag morgen.

dn.no

Mediegigant på trappene

NRK, TV2 og Telenor diskuterer å slå deler av sin virksomhet sammen for å skape et nytt gigantisk medieselskap på digital og kommersiell basis.

Aftenposten Interaktiv

Rammes av Letsbuyit-konkurs
Flere norske forbrukere som har forhåndsbetalt varer hos Letsbuyit, rammes av krisen i det opprinnelige svenske selskapet. De kan se langt etter pengene sine hvis Letsbuyit går konkurs.

Leksikon til salgs for 25 mill.
25 millioner kroner årlig håper Kunnskapsforlaget å få for statlig bruk av sitt nettleksikon. Konkurrenten Cappelen mener pengene vil dekke underskudd i forlaget.

Kampanje.com

Ikke redd for Schibsted
Pelle Törnberg, den ferske toppsjefen i Metro, er ikke nervøs for Schibsteds satsing på 20 Minuten. Han er nemlig ikke overbevist om at gratissatsingen til Schibsted blir en trussel for ham.

Blir smartere av avis
Leser du aviser daglig, får du bedre karakterer på skolen. Bruker du derimot svært mye tid foran TV-skjermen, går det ikke særlig bra på skolen, konkluderer en ny undersøkelse.

Reve har navnet klart
Styreleder Torger Reve i NRK skal nå ha navnet på den nye kringkastingssjefen klart. Det som gjenstår nå, er den formelle styrebehandlingen samt forhandlinger om betingelser.

Bergens Tidende


Benekter WAP-flopp
Organisasjonen bak WAP avviser påstander om at teknologien er ubrukelig. Millioner av mennesker er lykkelige med sin WAP-telefon, hevder WAP Forum.

Skryter av nettbutikkene
Forbrukerne gir nettbutikkerne gode kritikker etter julehandelen. Men stadig flere forbrukere rapporterer om svindelforsøk.

Til toppen