Nyhetsrunden mandag 22. januar

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, IT-, og medienyheter mandag morgen.

dn.no

Fet opsjonsgevinst til EDB-ansatte

Ni av ti børsnoterte IT-selskaper har opsjonsordninger for sine ansatte. Desidert mest lønnsom har ordningen vært for de ansatte i EDB Business Partner. Den urealiserte gevinsten er på 740 millioner, i gjennomsnitt 230.000 kroner til hver av de 3.200 ansatte.

yaTack sparker to av tre
Den norske nettbutikken yaTack kutter til beinet. 62 av 87 ansatte må gå, og selskapet håper med dette at de klarer å holde seg "i live" til det kan vise positiv kontantstrøm.

Opsjons-millionene fordunstet
Opsjonene skulle få millionene til å renne raskt inn på Tom Adolfsen og de andre norske IT-toppenes konti. En rekke IT-sjefer sitter i dag på verdiløse aksjeopsjoner.

LetsBuyIt kjemper videre
Domstolen i Amsterdam har gitt LetsBuyIt frist til onsdag klokken 16.00 for å legge frem en plan for finansiering på fire millioner euro. Selskapet har begjært seg selv konkurs, men kjemper for å kunne leve videre under nye eiere.

Computerworld

Vil ha restriksjoner på ny programvare
I all hemmelighet har Microsoft planlagt en programvarelisens-ordning som knytter kjøpere til en enkel PC.

Språkpartner mister styreformann
Den viktigste samarbeidspartneren til språkteknologisenteret på Voss, belgiske Lernout & Hauspie, fortsetter å slite. Nå hopper styreformannen av karusellen.

Fysikere stoppet lyset
Ved å ta i bruk gassatomer har kvantefysikere klart å stoppe lyset i en laserstråle. Et steg i riktig retning for kvante-datamaskiner, sier fysikere.

Hegnar Online

StepStone-dumping fortsetter
En av StepStones største aksjonærer fortsetter å måke ut aksjer i millionklassen.

Aftenposten Interaktiv

IT ble LOs pengesluk

LO lanserer i mars sin store IT-satsing to år forsinket og tre ganger dyrere enn forutsatt. - Skepsisen er veldig stor, sier Egil Mongstad, leder av Fellesforbundet i Oslo.

Ny IT-opptur
Nasdaq er på hugget igjen, og har steget snaut 10,8 prosent hittil i år. De gamle tradisjonelle selskapene driver IT-markedet fremover, mens det spås flere dødsfall og fusjoner i dotcombransjen.

Til toppen