Nyhetsrunden onsdag 10. januar

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, og medienyheter onsdag morgen.

dn.no

"Katastrofeåret" ga 200 millioner

Perfekt timing gjorde at storinvestor Jan Haudemann Andersen innkasserte 200 millioner kroner på å kvitte seg med aksjer i projektorselskapet InFocus. Men Haudemann karakteriserer fjoråret rett og slett som et «katastrofeår».

Kampanje.com

Fuglevik for liten
Assisterende kringkastingssjef Tor Fuglevik bekrefter at han har vært i et møte med hodejegerfirmaet Heidrick & Struggles i forbindelse med jobben som kringkastingssjef. Men han fant seg selv for lett.

Nytt natur-nettsted
I forbindelse med messen "Reiseliv 2001" vil en ny portal på nettet lanseres. Portalen skal være rettet mot personer som har stor interesse for reiseliv og friluftsliv.

Slakter Big Brother
Et panel av tidligere deltakere i såkalt virkelighets-TV er ikke nådig i sin kritikk av TV-konseptet Big Brother. De mener konseptet er kjedelig.

Hegnar Online

Norsk IT-selskap vil banke Ericsson.
Det norske IT-selskapet Earphone har ambisjoner om å bli de første med en trådløs håndfri-løsning til det norske mobilmarkedet,.

Markedet overreagerer
Analytiker mener markedet overreagerer i forbindelse med kraftig kursfall i StepStone-aksjen.

Computerworld

Tusener svindlet på nett
Under en gjennomgang av kundedatabasen oppdaget nettbutikken Egghead.com 7.500 tilfeller av svindelforsøk.

Datatilsynet tar affære etter ulovlig overvåking
Ulovlig overvåking av de ansatte på call-senteret til NetCom sjokkerer Datatilsynet. NetCom ønsker ikke å snakke om overvåkingen, men innrømmer til slutt alvoret i saken.

Massiv Cambridge-kur
Konsulentselskapet Cambridge Technology Partners kutter staben med 280 ansatte. Nesten 700 av 4.000 ansatte har fått sparken siden oktober.

Aftenposten Interaktiv

Tilbyr studentene nettlæring
Mandag begynner Internett-eventyret for alvor på Blindern. I år skal syv millioner kroner brukes på å skape webstudenter

Claudia tapte 32 millioner på IT
Den tyske stjernemodellen Claudia Schiffer skal ha tapt vel 32 millioner kroner på internettaksjer de siste ukene. Dotcom-aksjer har også kostet Madonna og Gloria Estefan dyrt.

Bergens Tidende

Trykker Opera til brystet
Den norske nettleseren Opera vinner stadig større publikum. To millioner kopier av nettleseren er lastet ned den siste måneden.

Til toppen