Nyhetsrunden - rett og slett en runde med nyheter

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, IT-, og medienyheter onsdag formiddag.

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, IT-, og medienyheter onsdag formiddag.

dn.no

Lyst år for Netfonds

Nettmeglerhuset Netfonds fikk et resultat før skatt på nesten 15 millioner kroner ifjor, etter å ha meglet aksjer for 18,4 milliarder kroner. Målt i antall transaksjoner inntok det fjerdeplassen, etter Christiania Markets, DnB Markets og Karl Johan Fonds.

Tekno-bedriftene venter stor vekst
Medlemsbedriftene i Teknologibedriftenes Landsforening (TBL) forventer en omsetningsvekst på ni prosent i år, og mest optimistiske er IT-bedriftene. TBL-medlemmene er likevel bekymret for en kostnadsutvikling i utakt med Norges handelspartnere.

Kampanje.com

Trykkerikonflikt til Arbeidsretten?
NHO vurderer nå å ta konflikten ved Schibsted Trykk til Arbeidsretten. Konflikten har i dag ført til at 184 000 eksemplarer av Aftenpostens morgenutgave ikke ble trykket.

Sterkt fra avis1
Schibsted-avisen avis1 økte mest blant de Oslo-orienterte avisene i 2000 når det gjelder annonsevolum. Gratis-avisen økte sitt annonsevolum med 140,4 prosent fra 1999 til 2000.

Skeptisk til Big Brother
Administrerende direktør Ola Ronæss i reklamebyrået Ogilvy advarer store og seriøse merkevarer mot å satse på reklame eller sponsing rundt Big Brother på TVNorge.

Computerworld

Tysk gigant vil kjøpe fransk åpning
Både tyske Deutsche Telecom og Bouygues Telecom ønsker seg UMTS-lisens i Frankrike. Men begge mangler en partner. Nå vil tyskerene kjøpe aksjer i Bouygues.

Hacker-cup neglisjeres
Hacker-konkurransen til eWeek Magazine, OpenHack III, får kraftig motstand fra eksperter på datasikkerhet.

Tele 2 sliter med UMTS-kravene
Tele 2 har forpliktet seg til å bygge 821 UMTS-stasjonspunkter innen november. Det tilsvarer fire slike basestasjoner hver dag. Men verken radioplanlegging eller leie av tomter til basestasjoner er i havn.

Politiet i USA kan sjekke dingser
Myndighetene i USA har innført en ny overvåkningslov som gir politiet nærmest ubegrenset anledning til å granske elektroniske dingser.

ITavisen

Her er GPRS telefonene
Motorola er foreløpig alene om å kunne tilby GPRS-telefoner. Den selges riktig nok ikke i Norge ennå, men når Telenor åpner for GPRS 1. februar skal varene være på plass.

NetCom først med GPRS
NetCom gjennomfører et skikkelig mobil-stunt og lanserer GPRS i slutten av januar, rett foran nesen på konkurrentene

Til toppen