Nyhetsrunden tirsdag 9. januar

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, og medienyheter tirsdag formiddag.

dn.no

Superbonus fra Telenor

Takket være en eksklusiv avtale og en fiks selskapskonstruksjon, går Telenor Venture-sjef Rune Rinnan en millionbonus i møte. Med stabil markedsutvikling kan Rinnan trolig innkassere 35 millioner kroner over tre år.

Sterk salgsvekst for Amazon.com
Verdens største nettkjøpesenter Amazon.com informerte etter børsslutt mandag at salget økte med over 40 prosent i fjerde kvartal, til i overkant av 960 millioner dollar. Salget var lavere en analytikernes gjennomsnittlige estimater på 1,01 milliarder dollar, men på linje med selskapets egne spådommer. Aksjen steg etter kunngjøringen.

Kampanje.com

Tanum vil avsløre NRK-muldvarp
NRKs fungerende styreleder, Anne-Carine Tanum, setter i verk tiltak for å avsløre den eller de som lekker informasjon til pressen.

Tviler på Everyday
Etter nedleggelsen av Stockholm News i romjulen, er Everyday nå eneste gratisavis som kommer ut om ettermiddagen i Stockholm. Tross dette er medierådgiverne skeptiske til MTGs Everyday.

BBC får sende i Kina
Endelig får BBC lov til å sende TV i Kina igjen. I syv år har den britiske statskringkasteren vært forhindret fra å kringkaste i landet.

Kan bli ny UMTS-runde
Hvis det planlagte samarbeidet mellom Telia og Tele 2 i Sverige også blir gjeldende i Norge, kan det bli en ledig UMTS-lisens.

Hegnar Online

TV 2 og inngår strategisk allianse med PC-gigant.
TV 2 og Compaq har inngått et strategisk samarbeid. I første omgang tilbyr de sine brukere raskere og enklere pålogging til Internett.

Norsk Internett-selskap avlyser planlagt fusjon.
iGroup har avblåst fusjonen mellom sitt datterselskap Input AS og selskapet Optical Storage AS.

Computerworld

DVD selger raskere enn CD
Salg av DVD-spillere slår alle rekorder. Produsentene er nødt til å justere årets prognoser oppover og oppover igjen.

Redder liv med e-post
Den britiske organisasjonen Samaritans redder stadig flere selvmordskandidater ved hjelp av e-post.

Nervøst på Wall Street
Frykt for økonomisk tilbakeslag svekket Nasdaq kraftig fra start mandag. Men mot slutten av dagen plukket investorene tilbake de billigste aksjene.

Til toppen