Nyhetsrunden torsdag 18. januar

Under følger et utvalg av nettavisenes data-, tele-, IT-, og mediesaker torsdag morgen.

Under følger et utvalg av nettavisenes data-, tele-, IT-, og mediesaker torsdag morgen.

dn.no

TV preger web-toppen

TV-kanalene TV 2 og NRK markerer seg med voksende besøkstall på Internett, i takt med at norske nettsteder får stadig flere lesere. På Norsk Gallups måling "web-toppen" troner som vanlig SOL og VG Nett.

Børsjubel for IBM
Verdens største PC-produsent IBM presenterte resultatet for fjerde kvartal etter børsslutt onsdag. Tallene viste at nettoinntekten steg 28 prosent til 2,67 milliarder dollar, tilsvarende et resultat på 1,48 dollar per aksje.

Sammen mot Telenor
Schibsted, TV 2, Dagbladet, Aftenposten, VG og Scandinavia Online ønsker en felles betalingstjeneste for tjenester levert over mobilnettet. I dag stikker Telenor og NetCom av med pengene, men nå vil innholdsleverandørene ha sin del av kaka.

Større Apple-underskudd enn ventet
Omfattende salgssvikt under julehandelen bidro til at Apple Computer presenterte sitt første kvartalsunderskudd på tre år. Underskuddet på 247 millioner dollar, eller 73 cent per aksje, var større enn analytikerne hadde ventet etter at Apple i forrige måned varslet om dårlige resultater.

Kampanje.com

Bare 60.000 aviser trykket i dag
Trykkeriproblemene for Aftenposten fortsetter i dag. Aftenpostens morgenutgave torsdag ble bare trykket i 60.000 eksemplarer.

Microsoft på topp
Microsoft topper listen over antall internasjonale nettbrukere i en undersøkelse fra Media Metrix. Microsoft hadde i desember over 90 millioner unike brukere på sin hjemmeside.

Klart for jazz-kanal
Responsen på prøvesendingene til "NRK Alltid Jazz" har vært så positiv at NRK nå satser på å etablere kanalen. NRK Futurums Tor Fuglevik føler det er riktig ressursbruk å opprette jazz-kanalen.

Mediebyråene første gang over fem milliarder
Mediebyråene omsetter for første gang for over fem milliarder, og det er TV som drar opp omsetningen. Mediebyråenes omsetning har økt med rundt ti prosent, sier salgs- og markedsdirektør i Mediacom Jan Christian Fosseidbråten til Kampanje.

Computerworld

Lite mobilnytt fra Lotus
Lotus ga inntrykk av å presentere nye WAP-produkter under Lotusphere i Orlando denne uken, men egentlig er det ikke annet enn det som er presentert tidligere, blant annet på høstens Lotusphere i Berlin.

Hackerteknologi til folket
Filmformatet DivX er skapt og utviklet av hackere i hemmelighet. Nå åpner bakmennene kodene for allmennheten.

Aftenposten Interaktiv

Dotcomkrisen gir reklametap for TV
Tradisjonelle medier som TV taper reklameinntekter på at Internettselskaper har gått dukken. Mediebyråer spår stagnasjon i reklamemarkedet i år.

Letsbuyit tapte 3 mill. om dagen
E-handelsselskapet Letsbuyit.com leverte i går inn konkursbegjæring. Siste offentlige regnskapstall viste tap på 3 millioner kroner dagen.

Til toppen