Nyhetsrunden torsdag 4. januar

Dette skriver nettavisene av tele-, data,- og medienyheter torsdag morgen.

Dette skriver nettavisene av tele-, data,- og medienyheter torsdag morgen.

dn.no

Får 20 mill. for verdiløse aksjer
Techmar Technologies (TTI Holding), som var notert på SMB-listen ved Oslo Børs, ble avviklet i fjor etter at kassen var tom. Aksjonærene tapte sine penger. Tidligere Tandberg-direktør Arne Schjetne får allikevel 20 millioner kroner for sine verdiløse aksjer i TTI Holding på grunn av en gullkantet opsjonsavtale med Istria AS.

Aftenposten Interaktiv

Dugnad for nettleksikon
Er det mulig å få vitenskapsfolk verden over til å skrive leksikonartikler uten å gi dem betaling? Gisle Hannemyr er beviset på det.

Teknisk krøll for nordisk tekst-TV
Tekniske forviklinger kan kan tvinge NRK og de andre nordiske almenkringkasterne til å gi opp tekst-TV-samarbeidet.

Kampanje.com

TV-sjefer raser mot reklame-forslag
Hverken Kalle Lisberg i MTG/TV3 eller informasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 setter pris på Kulturdepartementets idé om at sporten på NRK skal reklamefinansieres. Lisberg mener at forslaget er patetisk.

Lindgren til Bull
Anders Lindgren (38) er klar som markedssjef hos Bull AS. Han har tidligere jobbet i samme stilling hos PricewaterhouseCoopers.

Leo vokser kraftig
Leo Burnett Interaktiv økte sin byråinntekt med 75 prosent til 21 millioner kroner i 2000. Men også staben vokste godt. Den gikk nemlig fra 14 til 25 medarbeidere

Hegnar Online

Millionshopping i TAD
Tandberg Data bruker millionbeløp på å kjøpe egne aksjer.

Software Innovation sluker finne
Software Innovation kjøper de resterende aksjene i finske Software Innovation Oy.

Må åpne for alle
Telenors forsøk på å hindre konkurrentene i å selge rene GSM-abonnementer kan nå være historie.

Computerworld

Vil blomstre i et visnende marked
Compaq viser til vekst i Norge i et visnende marked for PC-er. Tiltroen til egen dyktighet skal medføre at PC-teknologi, mobile appparater og datalagring fortsetter å blomstre i 2001.

Betal på mobilen
Det amerikanske selskapet Registry Magic introduserer nå Comsumer Payment Network. Systemet bruker bluetooth slik at mobiltelefonen kan være lommebok.

AT&T med nettblemme
En feil på nettsidene til AT&T gjorde det mulig for kunder hos selskapet å gå inn og hente ut sensitiv informasjon om flere tusen småbedrifter.

Til toppen