BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nynorsk datasertifikat

Datakortet AS har omsider godkjent Øko-Datas opplæringsmateriell på nynorsk. Materiellet er i bokform og omfatter Datakortets moduler 1 - 6.

Øystein Kvistad
18. mai 1999 - 06:12

Øko-Data blir dermed først ut til å få godkjent opplæringsmateriell på nynorsk i henhold til Datakortets fagplan, opplyser selskapet i en pressemelding.

Datakortet er et uavhengig kompetansebevis som dokumenterer at innehaveren ferdigheter innenfor de vanligste bruksområder for en PC. Kompetansebeviset er en del av European Computer Driving License (ECDL) som i dag er representert i om lag 15 land. Rundt 22.000 Datakort er solgt i Norge til nå, og stadig flere skaffer seg beviset

Øko-Data har drevet med utforming av undervisningsmateriell på nynorsk siden 1982, og satser nå også på opplæringsmateriell for databehandling.

Det er i dag 144 kommuner i Norge med nynorsk som hovedmål, og etterspørselen etter studiemateriell på nynorsk er stor. Tradisjonelt sett har dataopplæringsmateriell vært sterkt preget av bokmål, men med Øko-Datas nye bøker åpnes muligheten for å kombinere data og nynorsk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.