Nynorsk pressekontor på nett

En ny tjeneste retter seg direkte mot nynorske medier.

En ny tjeneste retter seg direkte mot nynorske medier.

Oslo (NTB): – Språket er en viktig del av vår identitet, sa leder i Stortingets kulturkomité, Mai-Helen Molvær Grimstad (KrF) da hun torsdag markerte åpningen av en ny tjeneste fra Nynorsk Pressekontor.

– Vi har alle en dialekt, enten vi bor i Bergen eller Bærum og den språkbruken vi lærer som barn preger oss hele livet. Den sier noe om hvor vi kommer fra og hvem vi er, sa komitélederen.

Hun mener vi må ha en bevisst språkpolitikk for å ta vare på nynorsk og i neste omgang norsk i sin helhet.

Den nye tjenesten, NPK Direkte, mener Molvær Grimstad er en viktig tilpasning til den nye medievirkeligheten. Tjenesten retter seg mot nettaviser og andre nettsteder.

Den er kommet i stand som en konsekvens av samarbeidet mellom NTB og NPK.

– Vi ser det nynorske pressekontoret som en naturlig virksomhet innenfor rammen av det nasjonale nyhetsbyrået, sa NTBs sjefredaktør, Pål Bjerketvedt.

Redaktør i NPK, Arne Sigurd Haugen, ga også uttrykk for at samarbeidet med NTB hadde vært et viktig og riktig veivalg for pressekontoret.

Den nye tjenesten er den første i sitt slag som retter seg direkte mot nynorske medier. Haugen sier det er stor interesse i mange medier og flere kontrakter er allerede inngått.

Til toppen