BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nyoppusset norsk korrektur

Tansa oppdatert med verktøy fra Quark og Adobe.

4. mars 2009 - 09:30

Norske Tansa Systems er kjent internasjonalt for sine korrekturløsninger. I går kunngjorde de oppgraderingen System 4, som skal vises på neste ukes konferanse NAA mediaXchange i Las Vegas.

Oppgraderingen utvider funksjonaliteten med en modul for tegnsetting, «Tansa Punctuation Module». Her kan man blant annet definere ulike typer mellomrom, for eksempel dersom man ønsker å sikre at tall som 10 000 ikke fordeles over to linjer med 10 på den ene linjen og 000 på den neste. Modulen gjør det også mulig å mestre ulike typer hermetegn. Anvender man flere ordbøker, kan modulen innstilles individuelt for hver ordbok.

Klienten har fått nytt brukergrensesnitt, der alle advarsler og forslag til endringer i tekst og tegnsetting vises i ett vindu. Tansa mener dette bidrar til både større effektivitet og bedre kvalitet i korrekturen.

Det er videre støtte for mye ny programvare, som QuarkXPress 8, QuarkCopyDesk 8, Adobe InDesign CS4 og Adobe InCopy CS4 – alle for både Mac og Windows – samt Word 2008 for Macintosh og Microsoft Outlook 2007.

Oppgraderingen har fått en ny løsning for automatisk genererte nøkkelord.

Tansa har 14 000 brukere i Europa, Nord-Amerika, Asia og Australia. Blant kjente publikasjoner som bruker systemet er britiske Telegraph og Economist, svenske Expressen og norske Aftenposten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.