Nyoppusset norsk korrektur

Tansa oppdatert med verktøy fra Quark og Adobe.

Nyoppusset norsk korrektur

Tansa oppdatert med verktøy fra Quark og Adobe.

Norske Tansa Systems er kjent internasjonalt for sine korrekturløsninger. I går kunngjorde de oppgraderingen System 4, som skal vises på neste ukes konferanse NAA mediaXchange i Las Vegas.

Oppgraderingen utvider funksjonaliteten med en modul for tegnsetting, «Tansa Punctuation Module». Her kan man blant annet definere ulike typer mellomrom, for eksempel dersom man ønsker å sikre at tall som 10 000 ikke fordeles over to linjer med 10 på den ene linjen og 000 på den neste. Modulen gjør det også mulig å mestre ulike typer hermetegn. Anvender man flere ordbøker, kan modulen innstilles individuelt for hver ordbok.

Klienten har fått nytt brukergrensesnitt, der alle advarsler og forslag til endringer i tekst og tegnsetting vises i ett vindu. Tansa mener dette bidrar til både større effektivitet og bedre kvalitet i korrekturen.

Det er videre støtte for mye ny programvare, som QuarkXPress 8, QuarkCopyDesk 8, Adobe InDesign CS4 og Adobe InCopy CS4 – alle for både Mac og Windows – samt Word 2008 for Macintosh og Microsoft Outlook 2007.

Oppgraderingen har fått en ny løsning for automatisk genererte nøkkelord.

Tansa har 14 000 brukere i Europa, Nord-Amerika, Asia og Australia. Blant kjente publikasjoner som bruker systemet er britiske Telegraph og Economist, svenske Expressen og norske Aftenposten.

Til toppen