Nyskaperpris til Opera

Jon Stephenson von Tetzchner (bildet) og hans Opera Software ble tirsdag kveld tildelt NHO Oslo og Akershus' nyskaperpris. Opera går dermed til landsfinalen i NHOs nyskaperkonkurranse.


Opera-gründer og administrerende direktør, Jon Stephenson von Tetzchner, møtte selv opp for å motta prisen i NHO-hovedkvarteret på Majorstua i Oslo tirsdag kveld.

Prisen - synliggjort med et diplom og et bilde av billedhugger og grafiker Nico Wiederberg - henger høyt, mener styreleder Calle Andersen i NHO Oslo og Akershus, og begrunner det med at Oslo og Akershus "er Norges mest dynamiske og nyskapende region".

- I vurderingskriteriene har vi denne gangen lagt ekstra vekt på at priskandidatene, som omfatter selskaper som er startet for minimum fire år siden - maksimum ti år siden, har hatt en internasjonal retning på sitt arbeid. Det har i tillegg vært viktig å finne en bedrift som orienterer seg mot høyteknologi, at produktet allerede har vist seg kommersielt levedyktig, at det er fremtidsrettet, og fremfor alt nyskapende. Opera Software oppfyller alle disse kravene til fulle, sa Andersen under gårsdagens prisutdeling.

Jon Stephenson von Tetzchner, som startet Opera som en Telenor-avlegger sammen med kollega Geir Ivarsøy i 1994, har mottatt en rekke priser for sin lette nettleser, men satte ekstra stor pris på gårsdagens heder.


- Vi har fått mange teknologipriser, men dette er den første "næringsprisen" vi har fått, det er ekstra artig, sa Tetzchner til digi.no etter overrekkelsen.

Opera Software blir nå NHO Oslo og Akershus' kandidat til den nasjonale nyskapningskonkurransen senere i år.

Til toppen