JUSS OG SAMFUNN

Nytelse på nett

Livet ville jo bli ganske kjedelig om man ikke fikk en liten overraskelse av og til, eller hva? Så, både for variasjonens skyld og fordi det passer min natur, tenkte jeg at jeg skulle slå et slag for den rene nytelsen, skriver Nina Furu, dagens stjernestreifer i digi.no.

Nina Furu
25. feb. 1998 - 14:57

«Jeg regner med at mine medstjernestreifere kommer til å skrive en del om nyttige og fornuftige sites, siden det er dét man kan regne med at den profesjonelle og målrettede digi-leser er interessert i. Men det er jo tross alt ikke bare produktivitet det handler om her i verden.

Jeg begynner med å anbefale en site jeg selv er veldig glad i, som heter Colors. Men jeg advarer allerede nå: Dette er ren eskapisme. Dette er Internett for å sette seg tilbake å nyte, Internett å drømme til og Internett å slappe av med. Så hvis det er bransjenyheter du er ute etter, finner du det ikke her. Trenger du derimot et lite avbrekk, så ta med deg din RealPlayer 5.0 og bli med på oppdagelsesferd.

Colors er en site som har til hensikt å formidle erotiske stemninger. Ved hjelp av tekster, bilder og musikk, ønsker skribenten Magdalena Donea å veve deg inn sine sanselige drømmer - enten disse er uskyldsrosa eller horror-fiolette. For fargekodet er det altså, alt sammen. Og det interessante er at Donea ikke nødvendigvis assosierer det samme med fargene som du gjør, så du er nesten garantert en behagelig liten frisson av det uventede.

Doneas erotikk har klare innslag av både pulp og film noir. Den som har sansen for det melankolsk-vakre, neonflimrende bakgårder og persienne-filtrert skumring over bar hud, vil dermed finne mye å glede seg over. Det er ellers mange nakne følelser her, og ikke alle er like hyggelige. Og kanskje kvinner vil nikke gjenkjennende oftere enn menn på Doneas sider. Men du får ta turen innom og dømme selv.

La meg imidlertid nevne at det et irritasjonsmoment at det dukker opp java-feilmeldinger når jeg surfer siten med IE. Jeg synes likevel det er en liten pris å betale for en såpass original tilnærming til web-mediet, en så poetisk språkføring og en liten dagdrøm eller to.

Så for å si det på godt norsk: Enjoy!»

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.