Nytt bunnivå for IT-ledigheten

I tiden fremover blir det enda tøffere å få tak i de gode IT-hodene, viser ferske tall.

Nytt bunnivå for IT-ledigheten

I tiden fremover blir det enda tøffere å få tak i de gode IT-hodene, viser ferske tall.

Etter 2000-boblen blødde IT-bransjen i tre år med massive oppsigelser og dertil ledighet, før pendelen igjen snudde. På det verste var det godt over 3000 IT-ledige i Norge.

Siden da har køen blitt gradvis mindre, og spesielt de to siste årene har Nav sett en dramatisk nedgang i IT-ledigheten.

Underdirektør Hans Kure forteller til digi.no at det i august måned bare var registrert 919 IT-ledige.

Dette er nærmere 25 prosent færre enn samme periode i fjor. Dermed er køen skrumpet inn under 1000-tallet, og har altså blitt redusert med over 2000 plasser.

Selv om det i mai var målt 870 IT-ledige og 872 ledige i juni, er likevel 919 et lavt tall i august ettersom mange studenter som har avsluttet utdanningen også melder seg ledige.

IT-ledigheten er nå helt nede i 1,2 prosent, som er rekordlav og den nærmer seg 2000-nivået. Da var det bare var én prosent ledighet og i snitt 600 ledige.

Samtidig fortsetter antall ledige stillinger å vokse. I august-måned var det registrert 704 ledige stillinger som er en vekst på 36 prosent i forhold til i fjor.

- Det er opplagt at IT-bedriftene nå har en tøff jobb med å finne kandidater, og den lave ledighetene forteller at de må slite enda hardere nå enn for bare ett år siden, sier Kure til digi.no.

Han forteller at det er mange som daglig er innom NAVs database over antall ledige.

Eldre og langtidsledige har generelt slitt med å få jobb, men er nå blant den gruppen der ledigheten gått drastisk ned.

    Les også:

- Vi ser at ledigheten blant 50-åringer i dag er veldig lav. Mange har innsett at denne målgruppen er stabile og holder fast ved jobbene, framholder Kure til digi.no.

Til toppen