Nytt bunnivå for prisen på Playstation 3

Elprice subsiderer prisen på Playstation 3, og tror de vil tjene det inn på sikt.

Nytt bunnivå for prisen på Playstation 3

Elprice subsiderer prisen på Playstation 3, og tror de vil tjene det inn på sikt.

I spillmarkedet pågår det en heftig kamp mellom Microsoft Xbox, Sonys Playstation 3 og Nintendo Wii. Foreløpige salgstall har utpekt Nintendo Wii som vinneren, men etter priskuttet tidligere i høst kan Playstation 3-maskiner blir årets vinner.

I forrige uke gikk Elprice ut med et tilbud som de hevder fikk konkurrentene til å klage høylydt. Den originale Playstation 3 med 60 mb, to spill og to håndkontroller ble dumpet til under 4000 kroner og lageret på nesten 1000 spillkonsoller ble revet bort i løpet av halvannet døgn.

Den nye og rimeligste utgaven av Playstation 3 koster 4000 kroner. Elprice har nå besluttet å fjerne kjedens fortjeneste, og lanserer spillkonsollen til i underkant av 3400 kroner.

I forrige uke opplevde elektrokjeden Elprice at Playstation 3 og spillkonsollene ble revet bort i løpet av 36 timer.

- At vi fjerner vår egen fortjeneste har vi ingen problemer med. Playstation 3 er et av de mest populære produktene i vår bransje akkurat nå og vi må som utfordrer og billigkjede være villige til å være offensive på pris. Vi skal alltid ha sjokktilbud, og gjerne på attraktive varer. I det lange løp tror vi at vi tjener på en slik strategi ved at forbrukerne ser at vi jevnt over er billige, sier André Patay, sjef i Elprice.

Lageret av den rimelige utgaven av Playstation 3 er på cirka 1000 enheter og Patay regner med at disse forsvinner i løpet av uken.

- Playstation er en av årets hotteste julegaver, og vi har valgt å subsidere den presangen til norske forbrukere. At konkurrentene beklager seg over tilbudet er forståelig. De mener vi ødelegger markedet deres, men slike innvendinger kan ikke vi ta hensyn til, sier Patay.

Nylige priskutt internasjonalt på Play Station 3 har på sin side ført til en betydelig oppgang i salget de siste ukene i blant annet USA og Japan. Ifølge Associated Press sa Sony-sjef Howard Stringer i forrige uke at salget av PS3 doblet seg i ukene etter priskuttet, mens tall fra japanske Media Create viser at PS3 i uken som startet den 5. november for første gang solgte bedre enn Nintendos Wii i Japan. I alt ble det solgt nesten 56.000 PS3 i Japan den uken, mens tallet for Wii var omtrent 35.500.

Til toppen