Nytt datainnbrudd hos Orange

1,3 millioner kunder berørt av lekkasje.

Telekomgiganten Orange erkjenner at de for andre gang i år er rammet av datainnbrudd med lekkasje av store mengder kundedata.
Telekomgiganten Orange erkjenner at de for andre gang i år er rammet av datainnbrudd med lekkasje av store mengder kundedata. Bilde: Orange
8. mai 2014 - 10:08

Den franske mobil- og bredbåndgiganten ble i januar i år utsatt for et datainnbrudd mot selskapets nettsider for privatkunder. Det ble lekket persondata tilhørende anslagsvis 800.000 kunder.

Nå er telekomkjempen igjen rammet av et angrep.

Orange (tidligere France Télécom) vedgår denne gangen at det er stjålet persondata om 1,3 millioner kunder.

Lekkasjen omfatter navn, e-postadresser, telefonnumre og fødselsdatoer, og kommer som følge av innbrudd og en «serie forhold» mot en ikke nærmere angitt «teknisk plattform», ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.

Selv om betalingskort ikke skal være berørt, advarer selskapet kundene sine om mulige svindelforsøk med såkalte phishing-angrep som følge av datainnbruddet. Det er falske e-post som utgir seg for å være ekte, der brukerne blir forsøkt lurt til å utlevere kortopplysninger eller andre sensitive data.

Forholdet er anmeldt til fransk politi.

Orange er verdens 8. største mobiloperatør med 239 millioner kunder fordelt på 30 land. Det tidligere franske telemonopolet omsatte i fjor for rundt 337 milliarder kroner med et driftsresultat på 43,5 milliarder kroner.

Til sammenligning omsatte hele Telenor-konsernet for 104 milliarder kroner i 2013, med et driftsresultat (EBITDA) på 35,9 milliarder kroner. Telenor hadde ved siste opptelling 172 millioner kunder.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.