BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nytt DVD-format delvis godkjent

Etter to mislykkede forsøk har DVD Forum endelig godkjent HD DVD-formatet, i hvert fall delvis.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. nov. 2003 - 08:19

HD DVD, et neste-generasjons DVD-format som konkurrerer med BD-ROM-formatet (Blu-ray Disk ROM) om oppmerksomheten, ble endelig godkjent av styringskomiteen i DVD Forum under et møte som ble avholdt i New York i forrige uke.

    Les også:

Spesifikasjonen inkluderte ifølge EE Times både skrivbare og ikke-skrivbare formater, men det var kun versjon 0.9 av de ikke-skrivbare formatet (ROM) som ble annerkjent med åtte mot seks stemmer.

En rekke av medlemmene i styringskomiteen støtter minst like sterkt Blu-ray-formatet, noe som har ført til at HD DVD-forslaget er blitt nedstemt to ganger allerede.

Styringskomiteen har bestemt at antallet komitémedlemmer skal økes. De nye medlemmene vil tidligst bli valgt i slutten av desember. Det ventes i bransjen at de nye medlemmene vil endre balansen i framtidige avstemninger om HD DVD-formatet.

HD DVD er et optisk lagringsformat basert på fiolett laser som har en lagringskapasitet på mellom 15-20 GB per siden ved å bruke den samme strukturen i platene som finnes i dagens DVD-plater.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.