Nytt et stort IT-oppkjop i USA

Sungard oppnådde rekordpris for et teknologiselskap solgt til private investorer.

Sungard oppnådde rekordpris for et teknologiselskap solgt til private investorer.

Hele 11,3 milliarder dollar måtte konsortiumet av investorer ut med for SunGard, selskapet som blant annet kobler sammen finansbransjen på Wall Street og håndrerer de fleste handlene på Nasdaq-børsen. Det er det største oppkjøpet av denne typen på 15 år, melder Red Herring.

Investorgruppen tilbyr 36 dollar per aksje, som er en overpris på 44 prosent i forhold til aksjekursen før avtalen ble kjent.

Sungard har gjort forretnign av å kjøpe andre selskaper i nesten to tiår. Siden 1989 har de brukt i gjennomsnitt 15 prosent av det forrige årets inntekter til å kjøpe selskaper, melder Morningstar. I fjor kjøpte de 14 selskaper, som hjalp dem å skjule lav vekst, som de ahr hatt siden 2001.

Sungar offentliggjorde i november 2004 at de ville dele opp Sungard i to. Ett selskap skulle selge finans- og utdanningsprogramvare, mens det andre skulle fokusere på gjennopprettingstjenester ved katastrofer. Det er uklart om denne planen nå vil bli gjennomført. Det blir opptil de nye eierne, som består av syv selskaper, Kohlberg Kravis Roberts, Bain Capital, Texas Pacific Group, Blackstone Group, Providence Equity, og en avdeling av Goldman Sachs.

Til toppen