Nytt forsøk på å fikse Vistas ytelse og stabilitet

Microsoft har sluppet flere oppdateringer som skal gjøre Windows Vista raskere og mer stabil.

Nytt forsøk på å fikse Vistas ytelse og stabilitet
Bilde:

Mange brukere av Windows Vista plages av små men irriterende problemer knyttet til operativsystemets ytelse og stabilitet. Microsoft gjorde i slutten av juli et forsøk på å rette disse problemene gjennom to oppdateringer til operativsystemet, men disse oppdateringen løste på ingen måte alle problemene.

    Les også:

Denne uken har Microsoft sluppet fem nye oppdateringer til Windows Vista, som alle skal løse stabilitetsproblemer i operativsystemet.

Den mest omfattende oppdateringen, KB941649, skal fikse en rekke problemer.

Det loves blant annet at oppdateringen skal utvide batteritiden til mobile enheter, forbedre stabiliteten til PC-er benytter en UPS (uninterruptable power supply), forbedre stabiliteten til Internet Explorer ved åpning av websider, forbedre stabiliteten til Windows Powershell og forbedre stabiliteten ved bruk av trådløse nettverkstjenester.

Dessuten skal oppstarttiden for operativsystemet reduseres ved hjelp av en bedre timing-struktur, i tillegg til raskere gjenoppretting fra hviletilstander.

Oppdateringen skal også forbedre kompatibiliteten med enkelte tredjeparts antivirusløsninger og visse nettverksdrivere.

Den andre oppdateringen, KB941600, skal løse en rekke forskjellige USB-relaterte problemer, blant annet et som fører til at enkelte USB-enheter ikke virker etter at operativsystemet er blitt vekket fra dvaletilstanden.

En tredje oppdatering, KB941833, skal løse problemer knyttet til problemer med kompatibiliteten og påliteligheten til Microsoft XML Core Services 4.0 Service Pack 2. Disse problemene skal ha oppstått etter en sikkerhetsoppdatering som ble sluppet i august i år.

Heller ikke Windows Media Player 11 er feilfri, men påliteligheten skal kunne bedres ved å installere oppdateringen som finnes her.

Den siste av de nye oppdateringspakkene til Windows Vista, KB941229, skal inkludere en rekke rettelser til Media Center-funksjonaliteten i Windows Vista. Dette inkluderer løsninger til problemer relatert til Media Center Extensibility Platform, inkludert problemer som kan oppstå mellom en Media Center-PC og Xbox 360 når spillkonsollen benyttes som en Media Center Extender.

Dessuten skal visse problemer knyttet til automatisk lasting av VCD-filmer være løst.

Trolig vil disse oppdateringene gjøres tilgjengelige som frivillige nedlastinger gjennom Windows Update-tjenesten tirsdag i neste uke, men de kan allerede lastes ned ved å følge lenkene i artikkelen.

    Les også:

;