BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nytt fransk telesalg planlegges

Den franske regjeringen planlegger å selge seg ytterligere ned i France Telecom tilsvarende 13 prosent av selskapets aksjekapital, noe som er forventet å gi 70 milliarder kroner i den franske statskassen.

Frode Eriksen
10. nov. 1998 - 08:44

I forbindelse med delprivatiseringen planlegger selskapet å utvide aksjekapitalen i teleselskapet med 5 prosent, eller 25 millioner nye aksjer. Konsernsjef i France Telecom (FT), Michel Bon, sa i forbindelse med framlegging av selskapets tredje kvartal-resultat at salget vil kunne gi selskapet tilgang til nye penger som kan investeres i selskapets nye virksomheter.

I tillegg til den statlige privatiseringen, kommer en aksjepost på to prosent (20,5 millioner aksjer) som skal selges til Deutsche Telekom i en avtale som gjør at France Telecom på sin side kjøper 2 prosent i Deutsche Telekom.

I dag handles 22,5 prosent av aksjene i France Telecom i markedet etter at en delprivatisering ble gjennomført i fjor, og etter de planlagte nedsalgene vil 32,9 prosent av aksjene være på andre hender enn den franske statens, mens ansatte i France Telecom og Deutsche Telekom vil eie henholdsvis 3,1 og 2,0 prosent i selskapet.

Aksjeposten på 13 prosent som planlegges solgt (99 millioner aksjer) inkluderer en del som skal tilbys småinvestorer, som i likhet med situasjonene under den første delsprivatiseringen får en liten rabatt på aksjene, sammenlignet med hva institusjonelle investorer må betale. Ifølge Newsbytes vil første tegningsdato for aksjene være 24. november, mens prisen fastsettes 28. november.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.