Nytt, globalt mobilmerke fra BenQ

Tre nye mobiler utgjør de første produktene fra den nye mobilvirksomheten til BenQ.

Tre nye mobiler utgjør de første produktene fra den nye mobilvirksomheten til BenQ.

For første gang etter at BenQ kjøpte Siemens mobiltelefonvirksomhet i fjor sommer, har selskapet lansert nye mobiler under en nytt konsumentmerke. Mobilene vil heretter være av merket BenQ-Siemens og leveres av det nye forretningsområdet i BenQ, BenQ Mobile.

Den nye virksomheten vil fokusere på å utvide tilbudet innefor 3G og utnytte BenQs styrke innen multimedia til å etablere et klart differensiert produkttilbud. Minst en tredjedel av produktlanseringene i 2006 skal ha 3G-støtte, tre av fire produkter skal inneholde enten musikkspiller eller FM-radio, og annenhver telefon skal minimum ha 1,3 megapiksel kamera.

For å nå målet om å ha en økonomisk stabil virksomhet på plass ved utgangen av 2006, har BenQ Mobile lagt to prinsipper til grunn, fokus og enkelhet. Fokus på forbrukere og nærhet til markedet, og enkelhet over alle operasjonelle strukturer for maksimal effektivitet.

Hovedkvarteret til den nye virksomheten, som ble startet den 1. oktober i fjor, er lagt til München. Dette er naturlig, siden det tyske miljøet har langt mer erfaring fra telekomsektoren enn BenQ-miljøet, som i første omgang skal bidra med ekspertise innen livsstilsdesign og hurtighet i forhold til markedet.

BenQ Mobile starter 2006 med siktemål om å forbedre bunnlinjen for hvert kvartal og ha etablert en økonomisk stabil virksomhet ved årets utgang.

De tre første produktene fra det nye selskapet heter EF81, S68 og S88.

EF81 er en foldetelefon som bare er 16 mm tykk. Dekselet er lagret av magnesium og aluminium, mens fronten og tastene er av rustfritt stål. Den leveres med 2 megapiksels kamera og har støtte for 3G (UMTS) og videotelefoni.

Den er utstyrt med to TFT-skjermer 240 x 320 og 120 x 160, som begge støtter 262.144 farger. Den største skjermen er på 2,2 tommer, mens den eksterne skjermen er utstyrt med et spesielt herdet mineralglass, noe som skal beskytte mot riper. Det interne minnet til mobilen er på 64 MB. I tillegg støttes minnekort av typen Micro SD.

Når mobilen er foldet sammen, har den dedikerte knapper for å håndtere kamera, musikkspiller og samtaler. Den støtter avspilling av formatene MP3, AAC++, MPEG4,

RealVideo 8/9, h.263 og 3GPP.

Mobilen støtter Bluetooth og USB, og leveres med programvare og kabler for synkronisering av blant annet kalender og adressebok.

EF81 måler 94 x 51x 15,9 mm, veier 110 gram og har en standbytid på inntil 300 timer. Taletiden er oppgitt til å være 4,5 timer for GSM og 3,5 timer for UMTS. Den skal bli tilgjengelig i butikkene i løpet av og vil prises mot det profesjonelle markedet.

S68 er en slank og relativt enkelt utstyrt mobil med aluminiumsdeksel. Den måler 107,5 x 44 x 13,2 mm og veier 78,5 gram.

Skjermen støtter 262.144 farger og har en oppløsning på 132 x 176 piksler. Den er utstyrt med vanlig programvare som kalender og adressebok, men kamera eller omfattende multimediefunksjonalitet, selv om det er mulig å sende blant annet talemeldinger via MMS. Mobilen har 8 MB minne støtter dataoverføring via Bluetooth eller USB. USB-kabel er ekstrautstyr.

Standbytiden er oppgitt til å være inntil 300 timer, mens taletiden er maksimalt 300 minutter. Batteriet skal kunne fullades på mindre enn to timer.

S68 kommer på markedet i slutten av februar.

Den tredje av modellene fra BenQ-Siemens, S88, markedsføres som en multimediemobil. Den har mediespiller med støtte for MP3, AAC+, AMR, 3GP, h.263 og MPEG4. Kun minnestørrelsen setter grense for lengden av videoopptakene. Det interne minnet er på 16 MB, men mobilen støtter minnekort av typen Micro SD.

Kameraet i mobilen har en oppløsning på 2,0 megapiksler. Det har autofokus og er utstyrt med LED-lys.

Skjermen er av typen OLED og er to tommer stor. Den har en oppløsning på 176 x 220 piksler og støtter 262.144 farger.

Mobilen støtter Bluetooth og leveres med USB-kabel. Den måler 99 x 47 x 17 mm og veier 105 gram. Standbytiden er oppgitt til å være 200 timer, mens taletiden er på inntil 450 minutter.

S88 vil være tilgjengelige i Norge i løpet av første kvartal 2006.

Til toppen