Nytt gratis 3D-verktøy til boligmarkedet

Nytt gratis 3D-verktøy til boligmarkedet

3D blir stadig enklere og bedre. Nå åpner en ny 3D-tjeneste for brukere og eiendomsmeglere.

3D Bolig er en ny norsk portal som satser på å samle norsk bolig- og interiørbransje på et sted, gjennom et 3D-verktøy med avanserte visualiseringsmuligheter.

Her skal ivrige oppussere, meglere og interiørarkitekter raskt og enkelt kunne bygge en tredimmensjonal modell av boligen gjennom et webbaserte brukergrensesnitt.

Tjenesten skal være gratis for forbrukere. Pengene skal selskapet tjene på å ta betalt av hus- og møbelleverandører, meglere og håndverkere.

- Bedrifter, meglere og leverandører av kontorinnredning, har allerede gitt oss bekreftelse på at de er interessert i å betale for denne tjenesten, sier Per Waagen, partner i 3D Bolig, til digi.no.

På portalen kan man gjennom et webbasert grenesesnitt tegne opp plantegninger for rom eller hele boliger i et todimmensjonalt grensesnitt. Så kan man velge hva slags møbler man vil møblere rommene med, hva slags gulv og tak det skal ha, samt en passende utsikt når man ser ut av vinduet.

Dessuten kan man sette inn belysning slik at man får se hvordan lyset vil fylle rommet avhengig av hvor man setter møblene.

- For en meglerbedrift vil det ta 15 minutter å tegne et leilighet, etter en kort opplæring, sier Waagen.

Det er ikke meningen at forbrukerne selv skal bruke tid på å lage objekter som kan plasseres rundt om i boligen. 3D Bolig satser på å bygge opp en produktkatalog av det som finnes i markedet av interiør, baderomsinnredning og kjøkkeninnredning.

Selskapet har ikke utviklet grunnteknologien selv. De har bygd på en nederlandsk teknologi som heter PageDive og de har sikret seg eksklusiv rett til å bruke den i Norge.

At det er interessant for folk å kunne lage en 3D-utgave av sin egen bolig vitner den store interessen om.

- Vi har det siste døgnet fått 300 registrere brukere på portalen, og vi vokser time for time, sier Waagen, til digi.no.

Som så mye annet begynte denne forretningsideen med et eget behov.

- Jeg og min samboer skulle finne hagemøbler på intermett. Måtte kjøre fra butikk til butikk for å finne møblene, sier Waagen.

Da kom de frem til at det ville vært mye enklere hvis alt var samlet på et sted.

- Vi har jobbet med systemet i et år. Nå prøver vi å samle alle produkter inn på løsningen, sier Waagen.

Selv om det tredimmensjonale verktøyet ikke er helt stabilt ennå og det er litt begrenset i forhold til hvilke nettlesere som støttes, er han overbevist om at det norske markedet nå er modent for en tredimmensjonal portal.

Her kan du selv prøve å tegne opp boligen din i 3D.

Til toppen