KARRIERE

Nytt gratis Linux-kurs for kvinner

Mens klagen om gratis Linux-kurs til kvinner behandles i Likestillingsombudet, fortsetter Linpro å tilby kurset.

Etter suksessen i sommer starter Linpro denne uken et nytt gratis Linux-kurs for kvinner.

Årsaken til kursinitiativet er at det er glissent mellom hver kvinne i IT-bransjen, og spesielt i de tekniske retningene.

Blant 10 kursdeltakere, finner vi nå to menn som i motsetning til kvinnene hver må betale 20.000 kroner hver for kurset.

Det første kurset ble avviklet i juli, og skapte en høy temperatur og heftig debatt som til slutt endte i en anmeldelse til Likestillingsombudet.

Administrerende direktør i Linpro, Trond Heier, anslår at kvinneandelen innen Linux og åpen programvare ligger på godt under 10 prosent.

Kursene som tilbys er et utvalg av fire kurs fra Linpros standardkurs. Disse kan lede frem til sertifisering LPI level 1 (LPI – Linux Professional Institute), som dokumentasjon på kompetanse.

Det er nettopp denne dokumentasjonen Heier tror er viktig for å lokke jenter til tyngre utviklingsjobber.

Også Per Morten Hoff i IKT-Norge bifaller initiativet.

– Som talerør for IT-bransjen har vi lenge jobbet for å få flere kvinner i IT-bedrifter. Det Linpro nå gjør er et positivt virkemiddel, sier han til digi.no.

Jentene selv uttalte til digi.no tidligere i sommer at nettopp dette tiltaket kan være sparket bak som får dem til å våge å fordype seg videre i teknologien.

– Vi er som jenter flest og preges av «flink pike» syndromet. Selv om vi har testet Linux masse på jenterommet, har vi ikke selvtillit nok til å fortelle at vi kan håndtere Linux, uttalte Helene Klungvik (27) til digi.no i juli.

Jentene syntes det var spesielt positivt at tilbudet kom fra et mannsdominert, teknisk miljø i næringslivet og ikke fra høyskolene eller universitetene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.