Nytt GSM-nett vil trolig presse prisene

Nå får Telenor og NetCom hardere konkurranse. For Teletopia har en GSM-lisens og har bygget ut et mini-nett i all hemmelighet.

Nå får Telenor og NetCom hardere konkurranse. For Teletopia har en GSM-lisens og har bygget ut et mini-nett i all hemmelighet.

Teletopia-sjef Robert Hercz ser ut til aldri å gi seg. I fire år har han kranglet med Telenor om å få lov til å sende SMS-meldinger gjennom telegigantens nett. Nå angriper han på nytt og denne gangen både Telenor og NetCom.

For Teletopia har lenge sittet på en tredje GSM-lisens som Telia i sin tid skaffet seg. Mange har nok forlengst glemt denne lisensen og de som har husket den har trodd at Teletopia ikke ville realisere noen utbygging nå som neste generasjons mobilnett, UMTS, kommer.

Men nå viser det seg Hercz har jobbet i stille og skal senere i dag lansere "T3", et tredje norsk GSM-nett.

Nettet skal åpne "etter sommeren", lover Teletopia-sjefen.

I en pressemelding forteller Hercz at han har bygget et nett som dekker minimumskravet til å åpne et nytt nett.

Minimumskravene satt av Samferdselsdepartementet er et nett som dekker minst åtte tettsteder med til sammen 180.000 innbyggere. Trolig har Hercz bygget et nett som dekker Stor-Oslo og noe mer. Resten av landet vil han dekke gjennom kjøp av kapasitet fra sin erkefiende Telenor. For dette har han krav på.

Strategien synes klar: Å bygge ut noen tettsteder eller Stor-Oslo gir mange kunder for en beskjeden pris. Dermed kan Teletopia holde sine kostnader nede på store deler av trafikken og slipper samtidig å bygge ut et landsdekkende nett for resten av Norge.

Det store spørsmålet er om Teletopia har lov til å lansere lavere priser for begrensede områder som Stor-Oslo eller abonnement som bare dekker dette område.

digi.no kommer tilbake med mer informasjon etter lanseringen klokken 13:30.

Til toppen