KARRIERE

Nytt håp for bedrifter som mangler IT-kompetanse

Vår jobb er å skaffe bedriftene rett IT-person på kortest mulig tid, hevder det nyetablerte vikarbyrået Vikar1.

Therese Werenskiold
16. mai 2000 - 16:18

Til stadighet skriker bedrifter etter kompetent IT-arbeidskraft. Når nøden er størst kan det være greit å ha vikarbyråer å ty til. Nyetablerte Vikar1 sier deres jobb er å skaffe bedriftene rett IT-person på kortest mulig tid.

- Vi er ikke størst, men har alle forutsetninger for å være best, hevder Hans J. Larsen, styreformann i Vikar1. Selv har han mangeårig erfaring som hodejeger.

Trond Rasmussen, som er daglig leder i selskapet, er opptatt av at vikarene og kundene skal lykkes. - Vi skal ikke drive med pushing av folk, men ha et nært samarbeid med kunder og vikarer, sier han til digi.no.

I utgangspunktet satser byrået på store bedrifter med egne IT-avdelinger, ikke bare IT-bransjen. Og fokus er, ifølge Rasmussen, salg, rekruttering og god oppfølging av både kunder og vikarer.

I løpet av året regner Rasmussen med at selskapet vil ha rundt 40 vikarer på jobb til enhver tid. Vikarene skal kunne ta mange typer arbeidsoppgaver, stort sett innen drifting av nettverk og telekommunikasjon.

- Vi rekrutterer våre vikarer kun på Internett. Vi la inn en stillingsannonse på StepStone i formiddag og etter noen timer hadde vi allerede mottatt 7-8 søknader til én stilling, forteller en fornøyd Rasmussen til digi.no.

Og for vikarene som skal rekrutteres er menneskelige egenskaper og samarbeidsevner like viktig som den faglige kunnskapen.

Selv om det finnes mange andre vikarbyråer som tilbyr liknende tjenester, mener Rasmussen Vikar1 er unikt fordi både vikarene og kundene vil bli fulgt opp kontinuerlig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.