BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nytt håp for Xmarks

Vurderer flere alternative løsninger for videre drift av synkroniseringstjenesten.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. okt. 2010 - 12:30

Xmarks, som både er navnet på et selskap, en tjeneste og en tilhørende nettleserutvidelse, kunngjorde i slutten av september at tjenesten ville bli nedlagt i januar neste år på grunn av manglende inntektsgrunnlag. Tjenesten gjør det mulig å synkronisere blant annet bokmerker mellom de fleste nettlesere, gjerne på ulike maskiner. Det finnes også en Xmarks-applikasjon til iPhone og iPad.

Mange av brukerne har reagert på dette og også blant digi.nos lesere har flere sagt at de er villige til å betale for tjenesten, som trolig er alene om å tilby akkurat denne funksjonaliteten. Det finnes flere synkroniseringstjenester, og flere nettlesere har dette integrert, men disse støttes ikke av flere ulike nettlesere.

Nå ser det ut til at Xmarks er i ferd med å finne en vei ut av uføret. I et blogginnlegg skrevet av en av Xmarks-gründerne, fortelles det at Xmarks har fått flere tilbud fra aktører som ønsker å overta og videreutvikle tjenesten. Det antydes at dette er en prosess som ikke vil ta særlig lang tid.

Samtidig har gründerne opprettet en side hvor brukere kan forplikte seg til å betale et beløp på mellom 10 og 20 dollar i året for en «premiumutgave» av tjenesten. Forpliktelsen gjelder kun dersom 100 000 melder seg på innen den 15. oktober. Så langt har nærmere 32 000 forpliktet seg, men markedsføringen av kampanjen ble raskt stoppet på grunn av mulighetene for at tjenesten vil få nye eiere.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.