BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nytt hinder passert for BT-MCI

USAs justisdepartement gir British Telecom (BT) grønt lys om selskapet vil kjøpe 80 prosent av aksjene i MCI. Dermed er BT ett skritt nærmere det som blir det største kjøpet av en amerikansk bedrift noensinne.

Frode Eriksen
8. juli 1997 - 11:12

BT eier fra før 20 prosent av MCI, og de to teleselskapene eier i fellesskap Concert, som er en global teleleverandør utenfor de to selskapenes hjemmemarkeder.

BTs kjøp av MCI har allerede fått konsekvenser innen verdens telekommarkeder ved en polarisering innenfor fire større allianser, der Concert for tiden er den ledende.

BTs ønske om å kjøpe MCI-aksjer ble offentliggjort 3. november i fjor, og handelen er ikke blitt billigere med tiden. MCI-aksjene har økt i verdi som følge av BTs interesse.

EU-kommisjonen gav i mai sitt klarsignal for kjøpet, noe også generalforsamlingene i de to selskapene har gjort.

Det er ventet at de amerikanske telemyndighetene, FCC, som er det største hinderet som gjenstår før en aksjehandel kan skje, heller ikke vil hindre at kjøpet gjennomføres, men kan komme til å stille visse betingelser for å godta fusjonen.

Justisdepartementet har modifisert sine betingelser fra 1994, da BT kjøpte 20 prosent av aksjene i MCI, for å sikre fri konkurranse på det britiske markedet for andre konkurrenter som amerikanske AT&T.

En talsmann for FCC, sier til The Wall Street Journal at FCC trolig vil komme med sin beslutning mot slutten av sommeren. Om utfallet her blir politivt for BT og MCI, vil selskapene gjennomføre sin fusjon i løpet av høsten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.