RESULTATERFINANS

Nytt HP-bud setter Dell i klemme

Prisen på 3Par er nesten doblet siden Dells opprinnelige avtale.

28. aug. 2010 - 12:21

For tredje gang på en uke leverte HP i går kveld et overbud på lagringsspesialisten 3Par. Tidligere på dagen hadde 3Pars styre godtatt et bud fra Dell på 27 dollar per aksje.

Så meldte HP at de nå er villige til å betale 30 dollar per 3Par-aksje. Det verdsetter 3Par til 2 milliarder dollar.

Avtalen som Dell undertegnet med 3Par 16. august, hadde en prislapp på 18 dollar per aksje, tilsvarende 1,15 milliarder dollar.

Avtalen mellom Dell og 3Par sikrer at Dell får kjøpe 3Par så lenge det ikke finnes et vesentlig bedre bud. Det innebærer at Dell er sikker på å få kjøpe 3Par, så lenge deres bud er på høyde med det HP er villige til å betale.

Fra et økonomisk synspunkt, betraktes budet på 30 dollar per aksje som hinsides all fornuft. Allerede Dells opprinnelige bud på 18 dollar per aksje ble kritisert for å være langt i overkant av 3Pars børsverdi: Da budet ble kjent var 3Par-aksjen notert til 9,65 dollar.

2 milliarder dollar er 95 ganger 3Pars antatte brutto driftsresultat (Ebitda) i 2010, og 8,5 ganger selskapets antatte årsomsetning.

HPs handlingsmønster tolkes som at selskapet er villig til nær sagt hva som helst for å hindre Dell fra å slå kloa i 3Par. HP har en mer solid økonomi enn Dell, og har følgelig et visst overtak i budkrigen.

Både Dell og HP kjemper om å nå opp til den samme avanserte allsidigheten som IBM, og lagring i nettskyen er et svakt punkt for begge. De er også begge utsatt for utfordringen fra Cisco, som har en felles satsing med EMC.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.