Nytt Intel-brikkesett åpner for Core 2 Duo

Intels nye P965-brikkesett er viktig i overgangen til selskapets nye prosessorgenerasjon.

Nytt Intel-brikkesett åpner for Core 2 Duo

Intels nye P965-brikkesett er viktig i overgangen til selskapets nye prosessorgenerasjon.

Intel er i ferd med å gå over til en ny generasjon med prosessorer som tar i bruk den nye mikroarkitekturen Core. I dag annonserte Anand Chandrasekher, senior visepresident i Intel og daglig leder for selskapets salgs- og markedsføringsgruppe, brikkesettet Intel P965 Express Chipset (Broadwater), som er spesielt tilpasset Core 2 Duo-prosessorer, som er basert på den nye mikroarkitekturen.

Høyere ytelse og lavere energiforbruk er blant fordelene Core-arkitekturen skal gi.

Intel har så smått begynt å tilby Xeon-prosessorer basert på Core-arkitekturen. Disse ble lansert i slutten av mai og var tidligere kjent under kodenavnet Woodcrest.

I juli, trolig den 23., vil Intel lansere Core-baserte Core 2 Duo-prosessorer (Conroe), i første omgang en Extreme-versjon med klokkehastighet på 2,93 GHz. Senere i år skal det også komme en 3,2 GHz-utgave av denne prosessoren.

I august skal selskapet lansere prosessorer for bærbare PC-er basert på Core-arkitekturen (Merom). Til tross for navnet, er ikke dagens Core Solo og Core Duo-prosessorer (Yonah) basert på Core-arkitekturen, men på samme arkitektur som Pentium M (Banias/Dothan).

    Les også:

P965 Express Chipset, som Intel lanserte i dag, vil ta i bruk det Intel kaller Fast Memory Access, en oppgradert Memory Controller Hub-infrastruktur som skal gi høyere minnebåndbredde. Med 800 MHz DDR2-minne er båndbredde oppgitt til å være maksimalt 12,8 GB/s. Brikkesettet kan adresse inntil 8 GB minne.

Det nye brikkesettet skal senere komme i en versjon som kalles G965 Express Chipset. Dette inkluderer et integrert brikkesett for grafikk, som også støtte en ny funksjon som kalles Intel Clear Video Technology. Denne skal kunne forbedre avspillingen av høyoppløst video fra blant annet personlige videoopptakere og digitale videokameraer.

Til toppen