Nytt Iomega-format vil halvere prisen på backup

Et nytt lagringsformat fra Iomega, Removable Rigid Disk, lover å halvere prisen på backup i forhold til dagens båndkassetter.

Et nytt lagringsformat fra Iomega, Removable Rigid Disk, lover å halvere prisen på backup i forhold til dagens båndkassetter.

Det nye formatet dreier seg om en utbyttbar harddiskkonstruksjon i 2,5 tommer med en samlet kapasitet på 35 GB. Iomega presenterte formatet i går, og lover at det vil være markedsklart i løpet av første kvartal 2004. Da vil også "Removable Rigid Disk"-navnet – eller RRD – være erstattet med noe mer markedsmessig tiltrekkende.

Målgruppen er først og fremst små og mellomstore bedrifter som ønsker et rimeligere og raskere alternativ til sikkerhetskopiering til magnetbåndkassett. Iomega stiller seg som mål at prisen per sikkerhetskopiert gigabyte skal halveres i forhold til dagens løsninger.

I likhet med Iomegas Peerless serie av uttakbare harddisker, består RRD av et drev beregnet på å kjøre de uttakbare enhetene. Men i motsetning til Peerless er ikke RRD-kassetten en fullverdig harddisk. Kassetten, på størrelse med en kortstokk, inneholder bare platene og en motor. Den skjøre lesemekanismen er lagt inne i drevet. Det gjør kassettene rimeligere å produsere, og mer robuste.

Til toppen