Nytt IT-konsern legger lista høyt: – Skal omsette for en milliard kroner

Planen er å doble inntektene og ansette minst 250 nye spesialister de kommende årene, ifølge konsernsjef Jørn Seglem.

Nytt IT-konsern legger lista høyt: – Skal omsette for en milliard kroner
Fem sammenslåtte selskaper skal få en felles kultur. Startskuddet gikk lørdag med fest på taket av Havnelageret i Oslo. Foto: Marius B. Jørgenrud
Dette er en Ekstra-sak som noen har delt med deg. Abonnere for å få full tilgang til alt innhold.

OSLO HAVNELAGER (digi.no): I helgen har de ansatte vært på kickoff for å markere starten på en ny reise. Skill Communicate er historie.

Evidi er det nye navnet på IT-konsulenthuset, som har vel 300 ansatte fordelt på et dusin kontorer i Oslo, Asker, Bergen, Halden, Sandnes, Sarpsborg, Stavanger og Tønsberg. De er et resultat av fjorårets sammenslåing av eSeven, Pilaro, Communicate, Skill og Albatross IT.

– Kunsten å skape innsikt ut av data er et stikkord. Evidi-navnet spiller på evidens for verdien av datadrevne beslutninger, forteller administrerende direktør Jørn Seglem.

Sikter mot milliarden

Selskapet har spesialisert seg på Microsofts teknologi, programvare og plattform. Det omfatter alt fra systemutvikling og drift til integrasjoner og implementasjon.

– Det er mange flotte selskaper som jobber med Microsoft-teknologi. Vi ser et ganske umettelig behov for oppdrag innen datainnsikt, samt å løfte kundens løsninger fra datarommet og ut i skyen.

Les også

Konsernsjefen varsler at Evidi skal doble dagens omsetning til én milliard kroner innen 2026.

– Vi omsetter nå for litt over en halv milliard og legger en vekstplan for å bli en milliardbutikk i løpet av tre-fire år, sier Jørn Seglem.

Ansatte på eiersiden

De ansatte eier om lag 60 prosent av selskapet. Senest i august ble det gjennomført en emisjon på 10 millioner kroner for å hente inn flere ansatte på eiersiden, ifølge ham.

– Medeierskap er et viktig prinsipp for meg. Det er sunt at ansatte er aksjonærer. Da kan de utfordre selskapet og bidra til å få planene gjennomført. Det er en fin ansvarliggjøring, sier toppsjefen.

Hovedaksjonær er investeringsselskapet Credo Partners, som gir økonomiske muskler og en ryggdekning som rydder vei for en ekspansjon til utlandet.

Danmark er første steg på veien. 3–4 danske medarbeidere er allerede på plass, med planer om å utvide til 10 ansatte i løpet av året.

– Viktig å ha det gøy på jobb

Evidi har rekruttert 40 nye ansatte hittil i år. Trekker vi fra turnover har de en netto vekst på om lag 25 hoder, ifølge Seglem, som omtaler kompetansemarkedet som «veldig tøft».

Jørn Seglem, konsernsjef i Evidi.
– Vi ser etter attraktive oppkjøpskandidater, både i Danmark, Norge og Sverige, sier Jørn Seglem. Foto: Marius B. Jørgenrud

– Hvordan klarer dere å rekruttere etterspurt IT-kompetanse i et støvsugd marked?

– Godt spørsmål, humrer Seglem og fortsetter. – Det går mye på nettverk. Folk kjenner andre folk som har hørt om en kultur og har lyst til å jobbe der. De hører om spennende prosjekt. Vi mennesker er enkle sånn, vi søker også mot ledere vi tror på, og kolleger som du har lyst til å ha det skikkelig gøy sammen med på jobb.

Obos er en stor og viktig kunde. Da handler det blant annet om å styrke gjennomføringsevne og tilrettelegge for rask digital utvikling gjennom deres digitale tjenesteplattform.

– I tillegg leverer vi konsulentbistand knyttet til Microsoft Dynamics for digitale forretningsprosesser og kundereiser – tett koblet til tjenestetilbud ut mot boligkjempens medlemsmasse, sier han.

Videre nevner Seglem at de jobber med digitalisering og omstilling for flere store kjeder innen varehandel. Et annet område han fremhever er ERP-prosjekter for en rekke mindre produksjonsbedrifter, som ofte er hjørnesteinsbedrifter i sine lokalsamfunn.

– Hva slags kompetanse er mest aktuelt å ansette for dere fremover?

– Vi ansetter mange nyutdannede, og jobber også tett med Microsoft knyttet til Microsoft University, både ved å hente folk derfra, samt la nye få gå den skolen. Så ansetter vi både utviklere, arkitekter og andre seniorer.

Gradvis vekst, men også oppkjøp

Selskapet har en ambisjon om gradvis organisk vekst. Hvis muligheten byr seg er det også aktuelt å kjøpe opp andre bedrifter i Norden.

– Vi ser også etter attraktive oppkjøpskandidater, både i Danmark, Norge og Sverige. Sverige er veldig aktuelt for oss, ikke bare fordi vi skal inn i Sverige, men fordi flere av kundene vi jobber med allerede, for eksempel Obos, har virksomhet i Sverige.

Les også

Migrering av datarommet

En del av levebrødet til Evidi dreier seg om modernisering og drift av kundenes infrastruktur, enten lokalt ute hos kunden eller ute i skyen.

Seglem forklarer at de jobber en del med å «løfte» kundenes IT-løsninger ut.

– Vi er tunge på migrasjonsjobber, mye takket være det gamle fagmiljøet fra Skill. Flytting av datarommet på en sikker måte ut til sky, gir en stor besparelse til mange kunder, hvis det gjøres på en god måte, hevder han.

– I hvilke grad er det lokale datarommet døende?

– De fleste endre opp med en hybrid. Det skyldes også ting som av ulike årsaker må ligge igjen lokalt. De fleste kunder ønsker å gjøre ting så enkelt og billig som mulig, for å kunne fokusere på sin kjernevirksomhet. Det er der vi kommer inn som partner. Jobben der er også en rådgivningsjobb.

For å flytte noen servere til et skydatasenter gir ikke nødvendigvis den eller de effektene som en kunde ser etter, hvis man ikke samtidig investerer i kompetanse, både til de ansatte og innen brukeradopsjon, ifølge Seglem.

Les også