BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nytt konsortium for Ethernet

25 år etter lanseringen av Ethernet samler Intel, Sun og andre et nytt konsortium for teknologien.

11. jan. 2006 - 11:32

I går kunngjorde en stor gruppe IT-selskaper at de har gått sammen om å opprette konsortiet Ethernet Alliance for å fremme teknologien på tvers av alle eksisterende og kommende standarder i IEEE 802-serien. (WLAN er, som kjent, 802.11, mens Wimax er 802.16, for eksempel.)

Konsortiet skal «hjelpe medlemmene øke aksepten og redusere utviklingstiden for kommende Ethernet-produkter.

Medlemskap i Ethernet Alliance er åpen for alle. Stifterne er: 3Com, AMCC, ADC, Agere Systems, Aquantia, Broadcom, Force10 Networks, Foundry Networks, Intel, Lawrence Berkeley Labs, Pioneer Corporation, Quake Technologies, Samsung, Sun Microsystems, Tehuti Networks, Tyco Electronics, The University of New Hampshire InterOperability Laboratory (UNH-IOL) og Xilinx.

I en pressemelding sier konsortiets leder Brad Booth, tidligere sjef for 10 Gigabit Ethernet Alliance og «Senior Member» i IEEE, at selv om Ethernet har vært på markedet i mer enn 25 år, har teknologien manglet et felles talerør som dekker alle varianter og hele bransjen.

– Etter hvert som vi beveger oss over i nye områder, mangler det forståelse for Ethernet som teknologi. Hvis folk ønsker å ta i bruk Ethernet, skal vi kunne forklare hvordan det virker, uavhengig av leverandørene som skal fremme sine egne produkter, sier Booth videre.

Pressemeldingen siterer IDC-analytiker Cindy Borovick, som mener alliansen vil spille en kritisk rolle for å støtte Ethernet-bransjen.

Ethernet-tilhengerne kan antas å ha tre hovedutfordringer.

Den ene er å utkonkurrere andre former for mobilt bredbånd, for eksempel UMTS og etterfølgere, eller i det minste etablere seg som viktig alternativ. Den andre er å etablere standarder for raskere Ethernet, for eksempel 40 Gb/s eller 100 Gb/s, som kan utgjøre stamnett i bystrøk. Den tredje er å etablere Ethernet som en teknologi for kommunikasjon mellom forbrukerapparater.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.