FORBRUKERTEKNOLOGI

Nytt Linux-basert surfebrett med GPS

Nokia introduserte i går en ny Linux-basert enhet for Internett-tilknytning og navigasjon.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. okt. 2007 - 09:11

Nokia kunngjorde i går at selskapet i midten av november skal begynne å levere en oppfølger til dagens Linux-baserte N800-produkt. Den nye enheten heter N810 Internet Tablet.

Den største nyhetene ser ut til å være innebygd GPS og forhåndslastede kart med et bredt utvalg av interessepunkter. Stemmeguidet navigasjon for detaljerte kjøreinstruksjoner kan leveres av Wayfinder, men er ikke inkludert.

Operativsystemet er det Linux-baserte Maemo OS2008, som også vil bli tilgjengelig for dagens N800. Inkluderer en Mozilla-basert nettleser, støtte for Adobe Flash 9, støtte for Bluetooth hodetelefoner og programmer som Video Gizmo, Skype, Google Talk og Rhapsody. Programvaren vil ha støtte for en rekke lyd-, video- og bildeformater, inkludert Microsofts WMA og WMV.

Brukergrensesnittet skal være tilgjengelig på blant annet norsk.

    Les også:

Selve enheten er utstyrt med utskyvbart, norsk QWERTY-tastatur og en 4,13 tommer skjerm med oppløsning på 800 x 480 piksler. Den har også et VGA-kamera for bruk ved videosamtaler og støtte for WLAN. En versjon med Wimax-støtte kan ventes neste år.

Prosessoren er den samme som i N800, men med 400 MHz klokkehastighet (mot 320 MHz). Dette skal komme blant annet medieavspillingen til gode, men går trolig noe utover batteritiden.

N810 skal kunne spille av musikk kontinuerlig i 10 timer. Med både WLAN og skjermen på kontinuerlig, kryper batteritiden ned til maksimalt fire timer. I standbymodus skal derimot batteriet holde ut i 14 dager.

Systemminnet er på 128 MB, mens ROM-en er på 256 MB. Enheten skal dessuten ha inntil 2 GB ledig lagringsplass internt og støtter i tillegg miniSD-kort (og microSD med adapter) på inntil 8 GB.

Enheten skal være noe mer lommevennlig enn forgjengeren og måler 72 x 128 x 14 mm. Vekten skal være 226 gram.

N810 skal komme i salg i både Nord-Amerika og Europa. Veiledende pris i USA er 479 dollar, omtrent 2600 kroner + mva. Dette inkluderer blant annet hodetelefoner og bilfeste.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.