BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nytt Mikalsen-kupp

Det norske selskapet Teknoinvest Management - med skipsreder Terje Mikalsen i spissen - har gjort nok en gullkantet investering i USA. Verdien på Mikalsens investering i Ciena Corp. er tredoblet på kort tid.

Øystein Kvistad
28. mai 1997 - 10:24

Det var for halvannet år siden Terje Mikalsen og Tarald Glastad via kontakter fra en annen stor USA-investering, Iterated Systems, kom i kontakt med Ciena Corporation - et selskap som har utviklet en teknologi som gjør det mulig å øke overføringskapasiteten dramatisk på fiberkabler brukt i tele- og dataindustrien, skriver Finansavisen.

Teknoinvest sprøytet inn en million dollar i Ciena, noe som ga Mikalsen & Co en eierandel på i underkant av en prosent i selskapet. I forbindelse med en emisjon i forkant av børsnotering i februar ble kursen i Ciena drevet opp til et nivå som verdsatte selskapet til nesten 25 milliarder kroner. Etter store svingninger er selskapets børsverdi nå på fire milliarder dollar, eller omlag 28 milliarder kroner.

De aksjene Teknoinvest i fjor kjøpte for en million dollar, er nå verdsatt til 30 millioner dollar - eller 200 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.