BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nytt milliardselskap i Alcatel

Fra årsskiftet slås syv distribusjonsselskaper i Alcatel-sfæren sammen til ett storselskap, Alcatel Distribusjon. Lasse Boger (bildet) blir dermed leder for 400 ansatte og en bedrift som omsetter for over milliarden.

Øystein Kvistad
28. okt. 1997 - 12:22

Det nye storselskapet Alcatel Distribusjon blir inndelt i tre regioner med 24 avdelingskontorer og regionale hovedkontorer i Oslo, Stavanger og Trondheim, opplyser selskapet i en pressemelding.

- Fusjonen gjør det enklere og mer oversiktlig for kundene å forholde seg til oss, tror administrerende direktør Lasse Boger i nåværende Alcatel Distribusjon. Til nå har dette selskapet vært moderselskap for seks lokale distribusjonsselskaper, som fra nyttår inngår i aksjeselskapet Alcatel Distribusjon.

Fusjonen vil gi de lokale selskapene en felles profil som vil styrke deres tilknytning til Alcatel. Kundene skal tidligere ha uttrykt ønske om en enklere struktur på selskapene.

- Det er heller ingen ulempe at fusjonen passer sammen med et ønske fra president Serge Tchuruk i det internasjonale Alcatel-konsernet om å forenkle Alcatels struktur, sier Boger.

For de ansatte i Stavanger Elektro & Telecom, Ringkjøb i Trondheim, Haugesund Elektro & Telecom og Vestlandet Elektro & Telecom i Bergen vil fusjonen få liten praktisk betydning. Ringkjøb blir hovedkontor for Region Nord etter fusjonen, mens Stavanger Elektro og Telecom blir hovedkontor for Region Vest. For de ansatte i Brinchmann & Co. og Teknisk Industri, begge i Oslo, blir det derimot noen endringer.

- De blir stått sammen til Region Øst. Det medfører at enkelte må flytte, og det kan bli snakk om nye arbeidsoppgaver, sier Boger. Region Øst blir plassert på Økern, hvor Brinchmann er i dag. Alcatel Distribusjons hovedkontor blir på Ulsrud i Oslo, hvor selskapet har holdt til i flere år.

Disse selskapene fusjonerer til Alcatel Distribusjon fra 1. januar 1998:

  • Brinchmann & Co. - Oslo
  • Teknisk Industri - Oslo
  • Stavanger Elektro
  • Ringkjøb - Trondheim
  • Haugesund Elektro & Telecom
  • Vestlandet Elektro & Telecom - Bergen
  • Avdelinger Region Nord: Murmansk, Kirkenes, Alta, Tromsø, Sortland, Bodø, Mo, Trondheim (regionkontor), Kristiansund.
  • Avdelinger Region Vest: Ulsteinvik, Bergen, Haugesund, Stavanger (regionkontor), Bryne, Flekkefjord, Kristiansand
  • Avdelinger Region Øst: Økern (regionkontor), Schweigaardsgate, Gjøvik, Tønsberg, Ulsrud, Maridalsveien, Lillestrøm, Gardermoen.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.