Nytt mobilnett bremses av finanskrisa

Finansuro og tøffere rammebetingelser gjør at prosessen tar lengre tid for mobilutfordreren Network Norway.

Nytt mobilnett bremses av finanskrisa

Finansuro og tøffere rammebetingelser gjør at prosessen tar lengre tid for mobilutfordreren Network Norway.

Tele2 og Network Norway bygger ut et nytt mobilnett i Norge, og utfordrer dermed de etablerte nettene til Telenor og Tele2.

Nå merker utbyggerne at den globale finanskrisen påvirker utbyggingstakten.

- Det finnes ikke et selskap som er avhengig av å gjøre investeringer som ikke merker finansuroen, sier administrerende direktør Ingvild Myhre i Network Norway til Dagens Næringsliv.

    Les også:

Toppsjefen i Network Norway legger ifølge avisen ikke skjul på at de siste ukers hendelser i finansmarkedet, samt Post- og teletilsynets vedtak om nye lavere termineringspriser skaper hodebry.

- Vi har ikke noe ønske om å stoppe opp mobilutbyggingen, men vi må forholde oss til finansuroen og endringene av rammebetingelsene. Prosessen er tyngre og tar lengre tid, sier Myhre til DN.

Mobilbransjen er dog ikke så avhengig av konjunkturer som mange andre.

- Folk slutter ikke å ringe, sende tekstmeldinger eller lar være å bruke mobilt bredbånd. Mobiltelefonene brukes ikke mindre, legger Myhre til.

Network Norway har sammen med Tele2 eget mobilnett i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim og dekker rundt en million innbyggere.

Network Norway er imidlertid ingen pengemaskin, og de siste årene har selskapet gått med underskudd. I fjor tapte de 32 kroner for hver hundrelapp som ble omsatt.

- For oss er ikke 2007 noe relevant år. Vi redefinerte selskapet fra å være en forhandler på mobil og hussentraler til å bli en mobiloperatør. Det har vært en stor snuprosess. Vi har gått fra null til 350.000 kunder, forteller Myhre til DN.

Myhre forventer en sterk økning i driftsinntektene for inneværende år, og uttaler at omsetningstakten tilsier en årsomsetning på 1,5 milliarder kroner. Ifjor omsatte selskapet for 246 millioner.

    Les også:

Til toppen