Nytt mobilsystem gir deg huskelapper

Schibsted Telecom har lansert et nytt, fiffig system som lar deg sende huskelapper og informasjon fra Internett til deg selv og andre mobilbrukere.

WAP ble en flause, men innimellom lanseres det nye, nyttige tjenester. Schibsted Telecom har nå lansert en tjeneste som kobler sammen Internett og SMS/WAP på en helt ny måte.

Tjenesten er foreløpig bare tatt i bruk på VGs restaurantguide og båtannonsene på Finn. Men Schibsted Telecom-sjef Per Håkon Fasting har en lang rekke ideer.

Slik virker tjenesten:
Finner du en restaurant på VGs nettsider du vil spise på og du ringer og booker bord. Så kan du trykke på en ny knapp på nettsidene merket "Send til min mobil". Dette sender en melding til din egen WAP-side på Schibsted Telecoms WAP-portal Inpoq (gratis, men krever registrering).

På vei til restauranten kan du nå slå opp adressen og telefonnummeret ved å gå inn på din WAP-side. Under adressen til restauranten ligger det et valg som heter Actions - det skal etter hvert kunne gi deg mulighet til å sende info til venner som også skal komme, kjøreretninger og andre restauranter i nærheten.

Du må ikke ha WAP-telefon for å bruke systemet - du kan også få informasjonen på SMS. Dette er foreløpig gratis. Men med WAP kan man lagre mer informasjonen på en mer brukervennlig måte enn SMS-meldinger på telefonen.

- Systemet er ment som en erstatning for gule lapper. Nå får du med deg informasjonen og kan sende den videre til andre, påpeker Fasting til digi.no.

Schibsted Telecom har lisensiert systemet som gjør dette mulig fra amerikanske Pocketthis.com for eksklusivt bruk i Norge og Sverige.

Her er noen av de andre ideene Fasting har til bruk av systemet.

- Fra en restaurantguide kan du sende telefonnummer og gateadresse til deg selv og andre mobilbrukere.

- Send informasjon om båtselger til deg selv og ring han/hun senere på kvelden

- Sende rene huskelapper som handlelister fra PC til din egen eller andres mobiltelefon. Denne funksjonen fungerer foreløpig bare for Nokia-telefoner.

- Send informasjon til deg selv fra Outlook om møter og adresser

Fasting mener svært mange typer tjenester og internettsider kunne ha nytte av funksjonen. Håpet er at mange vil bruke den som bokmerker og lager for dagligdags informasjon. Fasting kan foreløpig ikke si når alle de forskjellige mulighetene lanseres. Her kan du lese mer og melde deg på.

Til toppen