JUSS OG SAMFUNN

Nytt Motorola-søksmål mot Apple

Patentkrigen fortsetter, denne gang om iPhone 4S og iCloud.

27. jan. 2012 - 07:19

Motorola Mobility har kjempet i retten siden oktober i fjor saksøkt hverandre for respektive patentkrenkelser. Tidligere i januar kom U.S. International Trade Commission (ITC) med en foreløpig kjennelse hvor en ITC-dommer ikke fant det bevist at Motorola hadde krenket noen av Apple patenter.

Dette har trolig gitt Motorola Mobility blod på tann, for denne uken har selskapet på nytt saksøkt Apple. Ifølge Reuters gjelder saken denne gang produktene iPhone 4S og iCloud.

I alt skal det dreie seg om krenking av seks patenter knyttet til teknologier relatert til antenner, programvare, datafiltrering og meldingsutveksling.

Søksmålet er levert inn ved distriktsdomstolen i Florida.

Apple skal forøvrig ha anket den foreløpige ITC-kjennelsen for selskapets klage mot HTC. Dette skriver Florian Mueller, en analytiker som hyppig skriver om søksmål som involverer mobilteknologier,.

Som kjent vant Apple mot HTC hos ITC, men seieren var ikke større enn at det trolig var HTC som var mest fornøyde med resultatet.

Google har ønsker å kjøpe Motorola Mobility, men må vente på at konkurransemyndighetene i USA og EU eventuelt godkjenner kjøpet. Avgjørelsen i EU skal tas innen den 13. februar.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.