RESULTATERFINANS

Nytt mulig storkjøp for Telenor i Sverige

Telenor kan være i ferd med å gjøre hattrick i svenske milliardoppkjøp i år.

4. nov. 2005 - 09:48

Telenor skal være med i siste budrunde om det svenske kable-tv-selskapet Comhem, og prisen antydes å ligge mellom åtte og ti milliarder, melder Dagens Næringsliv.

Hvis dette stemmer og Telenor får tilslaget, vil det bli Telenors tredje store oppkjøp i Sverige på under et år. I mai kjøpte de Bredbandsbolaget for fem milliarder norske kroner og denne uken kjøpte de Vodafone for 8 milliarder.

Hvis de nå fullfører hattricket med et enda dyrere kjøp, vil handle svenske selskaper for opptil 23 milliarder kroner i år, og sette grensehandelen over Svinesund i skyggen.

Aksjeanalytikerne likte ikke kjøpet av Vodafone Sverige, og de vil neppe like det hvis Telenor også kjøper Comhem og øker gjelden. Telenor har så langt hatt langt mer suksess med å gå inn i mindre utviklede markeder enn i Norden. Deres store satsing på Sonofon i Danmark har ikke vært så vellykket, mens oppturen i Asia bare ser ut til å fortsette.

Svenska Dagbladet rapporterer at Tele2 skal ha trukket seg i kampen om Comhem, og at det nå bare er TDC og Telenor igjen.

Telenor har allerede 900.000 TV-kunder i Sverige på parabol og kabel-TV. Kjøper de Comhem får de 1,4 millioner nye kunder, som kan legges til Telenors 2,8 millioner TV-kunder i Norden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.