Nytt navn på Katmai-prosessoren

Det amerikanske magasinet Advertising Age har avslørt det offisielle navnet på prosessoren som hittil er blitt kalt Katmai.

Ifølge Advertising Age vil Intel introdusere Katmai-brikken for resten av verden under Superbowl i midten av januar. Samtidig skal det nye navnet offentliggjøres. Men Advertising Age påstår at det allerede har fått oppgitt det nye navnet: Pentium III.

Intel vil overfor The Register hverken bekrefte eller avkrefte at Katmai blir Pentium III, heller ikke at Superbowl blir arenaen for avdukingen. Ifølge The Register har det vært en del diskusjoner innad hos Intel om man skulle droppe Pentium III-navnet til fordel for et annet.

Ifølge The Register, er også det offisielle navnet for Dixon klart. Dixon er Intels kommende prosessorer for bærbare PC-er. Disse inkluderer 256 KB sekundært hurtigminne integrert i selve prosessorbrikken. Det offisielle navnet skal være Pentium IIe.

Etter at Intel og de andre prosessorprodusentene har lansert storparten av sine produkter denne vinteren, vil digi.no lage en oversikt som forhåpentligvis kan gjøre prosessorjungelen noe mer oversiktlig.

Til toppen