JUSS OG SAMFUNN

Nytt nederlag for Apple

Får ikke blokkert salg av Samsung-produkter i USA.

Apple forsøkte å få en amerikansk domstol med på kravet om å forby salg av Samsungs produkter i det amerikanske markedet. Lørdag kom kjennelsen, som gikk i det sørkoreanske selskapets favør.
Apple forsøkte å få en amerikansk domstol med på kravet om å forby salg av Samsungs produkter i det amerikanske markedet. Lørdag kom kjennelsen, som gikk i det sørkoreanske selskapets favør. Bilde: Samsung
5. des. 2011 - 08:47

Lørdag kom U.S District Court i San Jose, California med en kjennelse som gledet Samsung. Domstolen avviste Apple sitt krav om stopp i salget av Samsungs 4G smarttelefoner samt nettbrettet Galaxy Tab 10.1.

Avgjørelsen kom etter at en domstol i Australia opphevde forbudet mot å selge Samsungs nettbrett-flaggskip i det australske markedet, en avgjørelse som imidlertid ikke fikk umiddelbar effekt.

Samsung er den største leverandøren av smarttelefoner i verden, og selskapet er den eneste som har klart å konkurrere mot Apples nettbrett-dominans. Dersom Apple skulle vinne frem med sitt krav så ville det kostet det sørkoreanske elektronikk-konglomeratet enorme summer.

De to selskapene har en rekke søksmål mot hverandre. Apple mener at Samsung har kopiert deres design, mens Samsung på sin side mener Apple har forbrutt seg mot en rekke av deres patentrettigheter.

Samsung har så langt slitt mest med kjennelsene som har kommet. Mens de er sterkt forsinket i Australia så måtte de relansere sitt nettbrett i det tyske markedet etter en kjennelse der forbød salg av Galaxty Tab 10.1.

De sørkoreanske analytikerne C.W. Chung og Marcello Ahn i det japanske meglerhuset Normura, melder ifølge Bloomberg News at situasjonen nå går mer i Samsungs favør.

– I beste fall kan Samsung se frem til å motta lisensinntekter fra Apple, skriver analytikeren i en oppdatering til sine kunder. Men det er få som tror rettsfeidene mellom de to selskapene er over med det første, selv om Apple har gått på noen nederlag den siste tiden.

Kjennelsen fikk aksjekursen til Samsung til å stige 2 prosent på børsen i Seoul, melder Reuters.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.