JUSS OG SAMFUNN

Nytt nettannonsenettverk til Norge

Flycast etablerer seg i Norden, Tyskland og England når de nå inntar Europa. Annonsenettverket mener de kan gi annonsørene mer igjen for penga enn alle andre.

Herman Berg
22. okt. 1999 - 08:24

Amerikanske Flycast Communication Corporation kaller seg spesialister på direktemarkedføring (DM) på Internett og hevder å gi annonsørene bedre "Return on Investment" enn andre. De har samlet 1.400 nettsteder over hele verden som inngår i Flycast Network.

Det er først og fremst annonsørene Flycast konsentrerer seg om. De påstår at, i motsetning til andre nettverk som DoubleClick og 24/7 som først og fremst konsentrererer seg om merkevareannonsering, tilbyr de en modell med hovedmål om å utløse respons fra annonsører som er opptatt av å få svar fra konsumentene.

Det vil si at der hvor DoubleClick og 24/7 er opptatt av å fylle opp annonseplassene til nettstedene, jobber Flycast mer på motsatt side, å sørge for at direktemarkedsførere og annonsører som er opptatt av respons får sine behov dekket. De selger først og fremst uspesifisert ledig annonseplass i nettverket sitt der de har samlet små og mellomstore nettsteder.

Det innebærer at de i realiteten selger resteplasser, eller overskuddplass, der nettstedene selv ikke får fylt opp annonseplassene sine. Flycast er dermed avhengig av at tilbudet er større enn etterspørselenav annonser på nettet.

Flycast hevdet i en presentasjon I Oslo torsdag at de ved å tilby en lavere pris til annonsører, direktemarkedsførere og medieormidlere kan bidra til kostnadseffektiv annonseeksponeringer ved å maksimerere antall svar per investert reklamekrone.

Nå vil de kjøre en lavpris-annonsekampanje ut året, hvor europeiske annonsører vil få to eksponeringer til prisen av én i nettverket. Per i dag kan selskapet vise til 250 millioner annonseeksponeringer fra europeiske internettbrukere per måned.

- Økningen i elektronisk handel har overbevist oss om at tiden nå er inne for å lansere vår unike modell for webannonsering også i Europa, sa Henrik Smith, som er Flycasts danske Europa-sjef.

- Utbereredelsen av Internett har gått noe langsommere i Europa enn i USA, men opphevingen av telemonopolene kombinert med blant annet økt konkurranse mellom Internett-operatørene og stadig lavere tilknytningsavgift og bruk tyder på eksplosiv vekst, sa Smith.

Han vedgår imidlertid at de kjemper om de samme annonsekronene som både DoubleClick og 24/7, men at de ved å tilby en annen modell holder seg borte fra annonsører med behov for å selge merkevarekjennskap og kunnskap på nettet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.