AVTALER & KONTRAKTER

Nytt norsk mobilnett er under bygging

MTU skal tilby mobiltjenester over hele landet via et nytt mobilnett som nå er under oppføring.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. juni 2007 - 09:59

MTU Telecom har valgt Netel som sin partner for bygging og installasjon av selskapets nye mobilnettverk. Selskapet planlegger en større lansering av nettet til høsten, skriver Netel i en pressemelding. MTU skal per i dag ha noen tusen aktive kunder.

    Les også:

Ifølge Netel skal utbyggingen skje parallelt i flere byer, blant annet Oslo, Drammen, Bergen og Stavanger. Det skal etableres omtrent 300 basestasjoner fordelt rundt 15 byer innen utgangen av 2008. Dette kommer i tillegg til basestasjoner som allerede er bygget og satt i drift.

Senere vil det bygges ytterligere 300 basestasjoner til fortetting og videre arealdekning. Der MTU ikke har egen mobildekning, leier selskapet nettkapasitet hos Telenor.

Netel, som eies av Peab konsernet, har ansvar for site-anskaffelse, prosjektering og bygging av basestasjoner, samt installasjon av antenner og radioteknisk utstyr. I tillegg leveres konsulenttjenester innen radioplanlegging. Netel finansierer sitene og leier dem ut til MTU.

- Dette prosjektet blir en stor utfordring, men vi har et godt trimmet prosjekt som leverer mellom 10 og 25 basestasjoner per måned, sier Erling Nilsen, administrerende direktør i Netel.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.