Nytt norsk programvarehus skal hjelpe Microsoft mot Lotus

Getronics (tidligere Ark/Cinet) skiller ut sin Symfoni-pakke og planlegger en internasjonal storsatsning. Selskapet skal hjelpe Microsoft å med å selge mer Exchange.

Getronics (tidligere Ark/Cinet) skiller ut sin Symfoni-pakke og planlegger en internasjonal storsatsning. Selskapet skal hjelpe Microsoft å med å selge mer Exchange.

De store analytikerne er enige: Etter at vi endelig har fått styr på tallene våre, blir neste bølge å få mer styring på kunnskap og samarbeid. En lang rekke aktører sier derfor at de satser på det diffuse begrepet "kunnskapsfovaltning". Også Microsoft har prøvd, men så langt har Bill Gates feilet.Nå skal Bill få hjelp av tidligere Ark/Cinet, nå Getronics Norge. Datakonsernet er i ferd med å skille ut sin programvare for kunnskapsforvaltning og samarbeid. For i tillegg til den etter hvert etablerte Symfoni-pakken basert på Lotus Notes, er selskapet i disse dager også ferdig med en versjon for konkurrenten Microsoft Exchange.

Tidligere på 90-tallet rustet Microsoft opp Exchange for å møte Notes, men så langt har ikke selskapet lykkes i få andre utviklere til å lage programvare som utnytter kommunikasjonssystemet Exchange gir. Som tidligere kjent involverte derfor Steve Ballmer, nå daglig leder i Microsoft, seg personlig for å overtale Cinet til å lage en versjon av Symfoni for Exchange.
Symfoni gruppevare:
Symfoni er en gruppe moduler som er bygget på toppen av basissystemene Lotus Notes og Microsoft Exchange. Den første versjonen for Exchange er ikke komplett og inneholder bare moduler for prosjektoppfølging, kundeservice, kvalitetsstyring, bibliotek og saksarkiv og ikke minst salg- og kundeoppfølging. Til våren kommer mer, men Teamwide venter på Windows 2000 og ny Exchange-versjon.
Historien om Ballmers besøk hos Cinet kan du lese her:

Selv om det finnes konkurrenter, mener nybakt administrerende direktør i Teamwide, Jan Henrik Lindblad, at han har et internasjonalt vindu på 12-18 måneder før resten av konkurrentene kommer i gang. Sammen med Microsoft og sitt store moderselskap Getronics håper han på å skape en norsk programvaresuksess.

Lindblad mener at markedet er stort, for svært mange kunder har satset eksklusivt på Microsoft-produkter og etterspør kunnskap/gruppeprogramvare for Exchange.

Den første versjon av Symfoni for Exchange installeres nå hos de første kundene. Men hele prosjektet var en stund truet fordi store deler av utviklingsstaben sluttet, men sier at prosjektet likevel ikke er mer enn en måned forsinket. Teamwide har nå 30 ansatte, stort sett utviklere for Notes og Exchange-versjonene.

På plussiden får det nye norske programvareselskapet en langt sterkere nasjonal og internasjonal partner. Getronics har kjøpt opp Wang og her i Norge er selskapet i ferd med å samle og reorganisere de tidligere ganske spredte delene i Ark/Cinet-gruppen. Getronics skal selge Symfoni i Europa og USA, men Lindblad er foreløpig knapp på detaljene.

Foreløpig har Lindblad lagt opp ganske beskjedne ambisjoner: 100 millioner i lisenssalg i 2002, men han innrømmer at hvis Microsoft-versjonen slår gjennom, er dette et svært konservativt mål.

Også her i Norge får Teamwide en sterk partner. Omorganiseringen av Ark/Cinet og fusjonen med Wang skal legges frem 1. oktober og være ferdig gjennomført 1. jaunar. Under pressekonferansen i dag, skisserte Norges-sjef Jens Rugseth en struktur med fire divisjoner med Teamwide som eneste separate selskap. Rugseth mener blant annet at det bare er Telenor som vil slå det nye selskapet på tele/data-integrasjon.digi.no gjør for ordens skyld oppmerksom på at Jens Rugseth har et verv som styreformann i Internett Kanal 1 AS, selskapet som utgir digi.no.
Til toppen