RESULTATERFINANS

Nytt norsk selskap med nettspill

Spill der alt foregår på nett er i heftig vekst, og en ny norsk aktør vil hente mange millioner for å satse.

13. okt. 2005 - 07:28

Anarchy Online fra norske Funcom er allerede godt etablert innenfor sjangeren, og Funcom skal neste år være klare med sitt nye nettspill, Age of Conan.

Veksten i bredbånd har muliggjort en massiv vekst i såkalte MMORPG-spill, spill der alt foregår på en server på internett og man spiller sammen med, eller mot, tusenvis eller millioner av andre spillere.

Størst av alle er World of Warcraft, men norske Funcom har etter hvert hatt så mange som 720.000 spillere innom sitt Anarchy Online, blant annet takket være en gratis reklamebasert versjon. World of Warcraft har rundt 4 millioner spillere og med pris på rundt 100 kroner i måneden genererer det milliarder i inntekter.

Nå vil norske Running Games hente inn 50 millioner kroner for å lansere sitt eget online-spill, melder Aftenposten.

Hvis alt går i orden håper de å lansere sitt spill om to år.

Markedet for slike spill er i rask vekst. Dette skyldes nok delvis at spenningen øker når spillet får et sosialt aspekt, men hjelpes også frem av at betalingsvilligheten synes å være større når man betaler månedlige beløp. Tradisjonelle spill har en ganske høy startpris, for så å være gratis å bruke. På nettspillene koster det typisk en fast sum hver måned å opprettholde kontoen.

Slike nettspill har dessuten mye mindre problemer med piratkopiering, ettersom det kan gjennomføres sjekker av lisensen hver gang spilleren logger seg på, og juksemakere kan eventuelt slettes.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.