Nytt nummersøk gir «Norden i lomma»

1881 får tøff konkurranse fra gründerne bak sin egen tjeneste.

Nytt nummersøk gir «Norden i lomma»

1881 får tøff konkurranse fra gründerne bak sin egen tjeneste.

Gründerne i Mobile Nordic som står bak konseptet «se hvem som ringer» lanserte fredag 118 Mobil. Tjenesten er en direkte konkurrent til Opplysningen 1881s tjenester, som de selv var initiativtagere til.

Mobile Nordic ble startet våren 2005 med utspring i Inge André Sandvik og Rudi Rørstads visjon om å skape en mobilsøketjeneste hvor man kunne se hvem som ringer i sanntid, og søke så mye man vil til en fast pris. Et år senere ble tjenesten kjøpt opp av Opplysningen 1881.

    Les også:

Gutta trakk seg ut av 1881 for å satse videre internasjonalt, og har de to siste årene brukt tiden på å videreutvikle den mobile søketjenesten, som nå lanseres som konkurrent til 1881 Mobilsøk i Norge.

Med den nye tjenesten hevder selskapet at du får "Norden i lomma". Du får se navn og adresse på de som ringer deg, før du svarer på innkommende mobilsamtaler. Det skal være mulig å søke blant over 50 millioner nummer i Norden.

Søkeselskapet Sesam er valgt som hovedsamarbeidspartner i Norge. Tjenesten 118 Mobil er allerede ute på markedet i Sverige, Danmark, Finland og Tyskland og har mottatt flere priser i mobilindustrien den siste tiden.

– Sammen med Sesam har vi alle muligheter til å forbedre søketjenestene og gi brukerne enkel og rask tilgang til søketjenester, sier Inge André Sandvik, administrerende direktør i Mobile Nordic i en pressemelding.

Mange benytter seg i dag av SMS for å søke opp navn og nummer på mobilen. Ifølge Sandvik er det norske totalmarkedet for SMS på over 300 millioner kroner årlig.

– Veldig mange vi snakker med er ikke klar over at det ofte koster opp mot 10 kroner per SMS søk. Søker man 3-4 ganger per måned har man allerede tjent inn vår faste månedlige pris, sier Sandvik.

Et annet argument han bruker er at deres løsning er mer brukervennlig enn et SMS-søk, samt at den inneholder funksjonalitet for å se hvem som ringer, se kart, lagre kontaktinformasjonen og lignende.

Tjenesten kan prøves gratis i 14 dager ved å gå til m.get118.com i din mobile nettleser.

– 118 Mobil gir oss den teknologiske slagkraften vi trenger for å nå det mobile markedet for nummer- og navnesøk, sier Bjørn Tveiten, produktansvarlig for mobile tjenester i Sesam.

    Les også:

Til toppen