FORBRUKERTEKNOLOGI

Nytt Nvidia-brikkesett støtter fire skjermkort

Nvidia lanserte i går et nytt brikkesett for PC-hovedkort som åpner for å lage et svært kraftig system.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. des. 2006 - 11:20

Selv om AMD og ATI nå har slått seg sammen, tilbyr Nvidia brikkesett fortsatt beregnet for AMDs prosessorer. Selskapet er til og med eksklusiv partner for AMDs nye Quad FX-plattform.

I går lanserte Nvidia brikkesettet nForce 680a SLI MCP som er beregnet nettopp for Quad FX-plattformen, som tar i bruk to Athlon FX-prosessorer med Socket L1/1207 på det samme hovedkortet. Dette er AMDs kraftigste prosessorplattform, og hovedkort basert på Nvidias nye brikkesett vil også være usedvanlig velutstyrte.

Optimalt kan hovedkort basert på nForce 680a SLI MCP utstyres med en PCI Express-konfigurasjon på to ganger x16 og tre ganger x8 filer. Hovedkortet kan utstyres med opptil fire grafikkort med til sammen fire grafikkprosessorer. Disse kan i sin tur støtte inntil åtte skjermer. Brikkesettet støtter til sammen 12 SATA-enheter, 10 PCI-spor, 20 USB-kontakter og fire Gigabit Ethernet-forbindelser.

    Les også:

Et av de første hovedkortene som tar i bruk det nye brikkesettet er Asus L1N64-SLI WS. Det skal ifølge Nvidia være tilgjengelig i enkelte butikker nå.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra