FORBRUKERTEKNOLOGI

Nytt Nvidia-kort skuffer i ny test

Forskjellen mellom Nvidia GeForce FX og ATI er langt fra så stor som forventet, hevder ZDNet Reviews.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. jan. 2003 - 11:04
Nvidia GeForce FX referansekort. <i>Foto:  Nvidia</i>
Nvidia GeForce FX referansekort. Foto:  Nvidia

ZDNet Reviews har testet Nvidia GeForce FX 5800 Ultra, et skjermkort basert på selskapets nyeste grafikkbrikke, GeForce FX. Dette er brikken mange PC-brukere har utsatt skjermkortoppgraderinger for å vente på, men testen ZDNet Review har gjort antyder at de har ventet forgjeves.

Les også

Testen er en sammenligning mellom det nevnte kortet fra Nvidia og ATI Radeon 9700 Pro, kortet som inntil lanseringen av GeForce FX var kjent for å være det raskeste for vanlige PC-brukere. Det må understrekes at kortet fra Nvidia ikke er kommet på markedet ennå, og at optimaliseringen av driverne helt sikkert ikke er ferdig.

Likevel, ZDNet skriver i testen at de er overrasket over at GeForce FX-kortet ikke gir bedre ytelse enn det faktisk gir. En kjøring med testprogrammet 3DMark 2001 SE viser at GeForce FX har praktisk talt identisk ytelse med Radeon 9700 Pro de fleste tester, men kommer dårligere ut enn ATI-kortet i en del andre. Kun i en test med 1600 x 1200 pikslers oppløsning uten anti-aliasing vinner Nvidia-kortet, men med mindre enn 10 prosent bedre resultat enn ATI-kortet.

Men ZDNet mener ikke at løpet allerede er kjørt for Nvidias nye grafikkbrikke. Brikken støtter nemlig mye ny funksjonalitet som ikke kommer med i testene som er blitt kjørt, men som trolig vil støttes av spill som kommer i løpet av året, for eksempel Doom III.

Gateskilt for Wall Street i New York City.
Les også

Investeringsdirektør: – Hadde det ikke vært for KI ville aksjen heller vært ganske mye ned

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.