Nytt opsjonsdryss i Agresso

På nytt har styret i Norges største programvarehus delt ut en stor pott opsjoner for å rette opp skuta - denne gangen til seg selv.

På nytt har styret i Norges største programvarehus delt ut en stor pott opsjoner for å rette opp skuta - denne gangen til seg selv.

Agresso, Norges største programvareselskap, sliter tungt. Etter å ha lagt frem røde tall i tre kvartaler, har Agresso-kursen falt med hele 70 prosent siden januar, noe som gjør programvareselskapet til en av årets virkelige børstapere.

Styret i selskapet har derfor gått til radikale virkemidler for å sikre seg skikkelig innsats. For en uke siden tildelte styret nyansatte administrerende direktør Sverre Kjenne et sterkt incentiv til å rydde opp i problemene - en opsjon på hele én million aksjer.

I dag er turen kommet til styret: I en kortfattet børsmelding opplyser styret at de har tildelt seg selv opsjoner på til sammen 800.000 aksjer til en kurs på 16 kroner. I formiddag sto Agresso-aksjen i 12,50 kroner. Men hvilke styremedlemmer som får hva, vil først bli offentliggjort "senere".

Opsjonene kan gi både styret og Kjenne en svært hyggelig gevinst hvis Agresso har rett i hva som er årsaken til selskapets problemer. For Agresso har de tre siste kvartalene sagt at det i all hovedsak er kundenes utsettelse av innkjøp før overgangen til år 2000 som bremser salget.

- År 2000 har gitt en sterk effekt, og vi regner med at salget vil ta seg opp igjen raskt innpå nyåret. Dette vil trolig gi et kursløft, men det er til aksjonærens beste at administrerende direktør har noe å tjene på et bedre resultat, sa styreformann Øystein Tvenge til digi.no i forrige uke.

Selv konservative regnestykker viser derfor milliongevinster dersom Agresso klarer å løfte seg tilbake til gamle høyder i løpet av de neste årene. Det har åpenbart særlig Tvenge tro på - i løpet av den siste uken har han sikret seg 442.000 aksjer i selskapet.

Til toppen